66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

מננה/מעמול

מננה/מעמול

בס"ד

 

המננה זה המעמול של המטבח המצרי. אין חג (מלבד פסח) שבו אימי, שתהיה בריאה, לא היתה מכינה אותו. וכמו שאומרים מסורות עוברות מאם לבת וכך אני ממשיכה בדרכיה ובדרך כלל מכינה לחגים. העוגיות דורשות זמן והשקעה אבל שוות כל ביס וביס.

הפעם הכנתי אותן לכבוד החינה בבר מצווה של הבן שלי, וממש קצרו מחמאות.

ניסיתי מספר מתכונים של מעמול והמתכון שאני מביאה לכם הוא לטעמי הכי טעים ורך.

אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה מחצית ממנה, אבל מה אומר כשמתחסלת הכמות שבחוץ, אנחנו ניגשים למקפיא ו...אוכלים אותן קרות בליווי תה/נס קפה חם.

 

המצרכים (60-70 יח'):

2 חב' מחמאה

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוס מים

3 שקיות סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס סולת

1 ק"ג פחות כוס קמח

 

למלית:

1 קופ' ממרח תמרים

50 גרם אגוזים קצוצים

1 כפית קינמון

 

מכשיר צורות למעמול/פינצטה מעמול

אבקת סוכר לזריה

 

אופן ההכנה:

 

- בסיר לשים את המחמאה,שמן,סוכר וניל והמים ולבשל עד שהמחמאה נמדה.

- להנמיך את הגז ולהוסיף את הסולת. לבשל עד שהסולת רכה. לכבות את הגז.

- להעביר לקערה של המיקסר ולהוסיף את אבקת האפיה והקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- בקערית לערבב את ממרח התמרים עם האגזוים והקינמון.

- ליצור כדורים עם גומה במרכז, למלות במילוי ולסגור לכדור או צורה מאורכת (ראו תמונה).

- עם פינצטה מיוחדת למעמול (או מכשיר מיוחדת לצורות ) לעשות סימנים ולהכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד להזהבה קלה של העוגיות.

- לזרות אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש.

 

 

 

 

מעמול 2.jpg

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת