00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

לחמניות חלבה ושוקולד - המילוי כבר בפנים

ת'כלס..נכון שזה ממש מבאס לקום מוקדם יותר בבוקר כדי להכין סנדביצ'ים?
קטני אמנם לא לוקח איתו סנדביץ למעון אבל כחלק משינוי הרגלי התזונה שלי התחלתי לאכול משהו בבוקר.
בהתחלה זה היה קפה (לא שוקו אלא נס קפה...ולא על בסיס חלב ) ועוגייה או פרוסת עוגה אח"כ עברתי לסלט (שרק עשה אותי יותר רעבה...:P) ועכשיו, כבר תקופה יחסית ארוכה אני אוכלת כל בוקר סנדביץ.
הצעתי להכין גם לבעלולי אבל הוא לא ממש התלהב מהרעיון ולמרות שהסברתי שזה טוב יותר לעיכול, לריכוז ולגוף בכלל הוא לא השתכנע....
יום אחד הוא כנראה התעורר רעב וביקש שאכין גם לו, מאז שנינו לוקחים כל בוקר סנדביץ לעבודה.

ונחזור לענייננו..ת'כלס..נכון שזה ממש מבאס לקום מוקדם יותר בבוקר כדי להכין סנדביצ'ים?
במיוחד עכשיו שהחורף "כאילו" הגיע וכבר קריר ולא כיף לצאת מהמיטה...
שהשמיים מעוננים וחשוך בחוץ וזה נראה כאילו אתה סתם קם לאכול משהו באמצע הלילה...
שהלכת לישון מאוחר כי ראית סרט ונישנשת עוגיות ושוקו חם (הי...לא דיברנו על שינוי בהרגלי התזונה קודם? )
בקיצור...מ-ב-א-ס-!

אז לכבוד הימים האלה שבהם אנחנו משלימים קצת שעות שינה (כולה עוד 10 דק'...) וקמים הרבה יותר רעננים ומחוייכים הכנתי לחמניות חלבה ושוקולד (כן..גם בדיאטה שינוי הרגלי תזונה מותר שוקולד פעם בשבוע ;)).
הבצק מכיל טחינה שנותנת טעם עדין עדין של חלבה וממולא בממרח שוקולד עם עוד קצת פירורי חלבה להדגשת הטעם.
כמובן שאתם יכולים להתפרע ולמרוח משהו אחר (ריבה ואגוזים, חמאת בוטנים, ממרח חלבה ועוד..), ניתן גם לנסות להחליף את המתוק במלוח (ממרח עגבניות מיובשות וזיתים, טפנאד זיתים ירוקים/שחורים, ממרח פלפלים ועוד..) אני עדיין לא ניסיתי אבל זה בהחלט בתכנון!

רק המלצה אחת..אל תאפו את הלחמניות יותר מידי, ברגע שהלחמניות זהובות להוציא מהתנור ולצנן על רשת.
אני מכינה כמות אחת של בצק ומקפיאה את הלחמניות המוכנות (אחרי צינון מוחלט), בבוקר לפני שאני יוצאת לעבודה אני מכינה (שמה בשקית :P) לי ולבעלולי לחמנייה ויוצאת מהבית הרבה יותר עירנית .

לחמניות חלבה ושוקולד -

1 ק"ג קמח
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
17 גר' (2 כפות) שמרים יבשים (או 50 גר' שמרים טריים)
10 גר' (2 כפיות) מלח
1 ביצה
50 גר' (1/4 כוס) שמן
70 גר' (1/4 כוס + 1 כף) טחינה
 גולמית
כ-450-480 (2 כוסות) מ"ל מים (להוסיף עוד אם יש צורך, לפי מרקם הבצק).

למילוי -

ממרח שוקולד
שערות חלבה/חלבה מפוררת

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד המים.
מתחילים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים מחצית מכמות המים, לשים כ-4 דק'.
מוסיפים עוד מים בהדרגה ולפי הצורך, הבצק אמור להיות מבריק, רך ומעט דביק.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים עוד 5 דק'.
ברגע שהבצק דביק בתחתית הקערה הוא מוכן, מוציאים, מעצבים לכדור ומתפיחים (עטוף בניילון נצמד) עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-16 כדורים (כ-108 גר' כל כדור) ומניחים על משטח מקומח קלות.
מרדדים את הבצק לעיגול קטן, מורחים מעט ממרח שוקולד ומפזרים פירורי חלבה/שערות חלבה, מגלגלים לגליל וקולעים לחמניות (סדנא מצולמת לקליעת לחמניות תוכלו למצוא פה).
מברישים בביצה ומפזרים מזרה שוקולד.
מתפיחים עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מע' ואופים את הלחמניות עד שהן זהובות כ-10-14 דק'.
מעבירים את הלחמניות לרשת צינון.

הערות:
ניתן להקפיא את הלחמניות - לאחר הצינון לסגור בשקית אטומה ולהקפיא (מפשירים בטמפ' החדר).
מומלץ לחמם את הלחמניות כ-10-20 שניות במיקרוגל לפני ההגשה.

 תמונות...

כל החומרים בקערת המיקסר

הבצק מוכן לתפיחה ראשונה

הבצק תפח והכפיל את נפחו

מחלקים לכדורים

מרדדים כל כדור לעיגול שטוח

מורחים ממרח שוקולד/נוטלה

מפזרים מעט חלבה כדי להדגיש את הטעם

מגלגלים

קולעים לחמניות (סדנת קליעה תוכלו למצוא פה) ומתפיחים עד הכפלת הנפח

מורחים בביצה ומפזרים מזרה שוקולד

מוכן

כך זה נראה מבפנים

עוד לחמים ולחמניות

לחמניות דבש בצורת רימון

לחם דלעת כתמתם

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-MAX IT או על "אהבתי"
יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי ולהתעדכן ראשונים.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

83 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת