00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מתכון מעולה וקל לפחזניות הכי טעימות שיש (מתאים למלית מתוקה או מלוחה/פיקנטית)

29/10/2011

בע"ה

 

 

פחזניות

 

אל תבהלו מאריכות המתכון, תכל`ס העבודה מאוד קצרה כשמבינים את הפואנטה, חצי שעה ויש לכם כ- 40 פחזניות גדולות או כ-100 בינוניות(לא ממליצה להפחית כמויות. זה מתחסללללללל מהר!)

כאן הפחזניות ממולאות בקרם פטיסייר

(איזו תמונה נפלאה, אה? תאמינו לי, שווה לקנות טלפון נייד של סמסונג גלקסי רק בשביל המצלמה האיכותית שבו. לא אייפון. לא מצלמה דיגיטלית. רק הגלקסי(יש במכשיר גם תוכנת עריכה נהדרת לתמונות. הלווו בלוגרים, שומעים?)

 

 

וכאן במילוי קצפת משמנת מתוקה עם א.פודינג וניל

הכנתי כבר בעבר פחזניות וכמעט שהתייאשתי מלנסות להכין שוב. חיפשתי המלצות, הכנתי ו-לא! זה לא זה.. סיפרתי לחברה שהכנתי והתאכזבתי, היא שלחה לי מתכון מודפס (מצולם) מקורס בישול ואפייה בו למדה. שתבינו, כמות החומרים שם היתה כל כך מדוייקת `על הקשקש` כמו שאומרים, שום מידה לא היתה כתובה בסגנון `כוס` או `כפית`, הכל היה במשקל. אפילו הביצים היו כתובות במשקל (סיוט לשקול ביצים, ועוד כל אחת לחוּד ובסוף לחשב את המשקל של כולן יחדיו. לא ממליצה!) ובכל אופן, לא התעצלתי. שקלתי ומדדתי על דיוק של גרמים. הכנתי בדיוק לפי הכתוב. לא הלך!

היות ובעלי אוהב מאוד מאד מאד פחזניות ואקלרים, נאלצתי לוותר על הכנה ביתית ורכשנו אותן בכסף רב, כי זה לא דבר זול במאפיות ובקונדיטוריות.

 

עד ש...

 

עד שנתקלתי במתכון של יוכי הכמות היוצאת מהמתכון הנ"ל היא בסביבות 40 (ואף יותר) יחידות גדולות, צילמתי לכם להמחשה כמה גדולות, העמדתי ליד ביצה בגודל L. הפחזניות היו גדולות פי ½2 מהביצה, אולי מזווית הצילום הזו, זה לא ניכר כל כך, אך זו האמת. אם תרצו אותן קטנות יותר, תוכלו להכין כ-100 יחידות שחלקן יוכלו להישמר היטב בהקפאה (עם או בלי מלית). בהצלחה!

 

המתכון שלה כתוב במידה של כוסות ולכן הוא קל ויצליח לכולם. ייתרון נוסף - הוא פרווה במקור, לכן ניתן למלא בבשר טחון, בכבד קצוץ עם בצל, עם פטריות, עם סלט אבוקדו, עם סלט ביצים וכל מה שיעלה לכם לראש כאופציה.. 

את הפחזניות ניתן להכין מראש ולהקפיא כשהן ריקות. ואז להפשיר ולהשתמש בעת הצורך.

 

בקיצור, חגיגה!

כתבתי קודם שהוא יכול להצליח לכולם, אממממה? יש להקפיד על דיוק מירבי בכמויות בדיוק כפי שכתוב במתכון. אין כאן מקום ל`ראש פתוח` שכל אחד יכול לשדרג/לשנות כראות עיניו.

ועוד דבר- אמנם ניתן להכין אותן על ידי הנחת תלוליות קטנות של בצק על נייר האפייה בעזרת שתי כפיות התלולית, אך ממליצה בחום ליצור את הצורות על ידי שקיות זילוף וצנתר בעל פייה משוננת. אם אין לכם, שווה שתחכו עם המתכון עד שתרכשו. זה לא סיפור יקר ובכלל, אם כבר אתם בענייני מטבח וכבר טורחים, אז למה שלא ייראה מקצועי? בעזרת הצנתר תוכלו גם ליצור עוגיות אחרות כדוגמת `נשיקות`, לקשט עוגות וכו`.. ניתן למצוא בחנויות המתמחות בשקלים בודדים. עלותן של שקיות זילוף חד פעמיות היא כשקל וחצי. משתמשים וזורקים. 

אם אתם רוכשים, רכשו את השקיות הגדולות. מניסיון. (תמיד אכלתי אותה עם השקיות הקטנות!)

דבר נוסף שחייב (או לפחות מומלץ מאוד בהכנת הבצק) - מיקסר חשמלי חזק. למי שאין, אולי תוכלו להשאיל מהשכנים? (בכל מקרה, אני לא רוצה לקחת אחריות להצלחה למי שלא מכין עם מיקסר חשמלי, כי לא ניסיתי ואני יודעת שלא פשוט לערבל חזק ובמהירות בצק רבוך ביד). מאידך, חברה שלי איריס שנשלחה על ידי לבלוג של יוכי, כן הכינה את הבצק בערבוב ידני והצליח לה מאוד.. 

לשיקולכם.

* למי שרוצה להכין חצי כמות- להפחית גם את זמן הבישול של הבצק על הגז. ובכלל , זה נכון לרוב המתכונים שלוקחים מאחרים, במקרה של צמצום כמויות צריך לחשוב על כך שהצמצום הוא לא רק בכמות המצרכים, אלא גם בשאר הדברים. (לגבי זמן האפייה, דווקא במתכון הספציפי הזה -  זמן האפייה אינו משתנה אם מכינים 3 פחזניות או 300. אבל זה יוצא דופן משאר המתכונים)

אגב, ייתרון נוסף יש למיקסר נייח והוא כי בעת הוספת הביצים אחת אחר השנייה, המערבל עובד לבד ובינתיים אתם יכולים להתפנות לפתיחת כל ביצה ולהוספתה בזמן שזה עובד.. אי אפשר לשבור את כל הביצים מראש. א. כי צריך להוסיפן אחת אחת, אם יהיו כולן בקערה אחת גדולה, איך תפרידו ביניהן כעת? ב. כי לעיתים נזקקים לפחות ביצים או ליותר. תלוי בסמיכות הבצק המושגת באותו הזמן. ידוע שבחורף בצקים זקוקים לכמות מופחתת של נוזלים מאשר בקיץ. וגם בלי שום קשר, כך קרה לי לדוגמא בפעם הראשונה שהכנתי את המתכון הנ"ל נזקקתי ל-7 ביצים בעוד שבפעם אחרת שהכנתי, הבצק היה עדיין סמיך מדיי ונאלצתי להוסיף ביצה נוספת. 

 

אז מה צריך ?

ניירות אפייה

מיקסר חשמלי

צנתר גדול משונן

שק זילוף גדול

 

מצרכים

*1 מרגרינה/מחמאה או 2 חפיסות חמאה (סה"כ 200 גר`)

*2  כוסות מים - 240 מ"ל כל כוס סה"כ -480 מ"ל


*רבע כפית מלח

*2 כפות סוכר (הוספה שלי, אם הפחזניות מיועדות למלית שאינה מתוקה, השמיטו!)

*3 כוסות קמח (להכין את 3 הכוסות בקערה שיהיה מוכן למזיגה אחת!)

*7-8 ביצים בטמפ` החדר(לא מהמקרר!) (*ראו הערות נוספות בתוכן הוראות ההכנה)

 

הוראות ההכנה:

מכניסים לתוך סיר את המים, המרגרינה או החמאה, המלח, הסוכר*,  ומבשלים על אש בינונית עד להמסה מוחלטת של המרגרינה. 

כאשר המרגרינה נמסה, מוסיפים בבת אחת 3 כוסות קמח (חשוב להכין אותם מראש בקערה כי אין שהות למזוג כוס אחר כוס!) ומערבבים היטב ובמהירות עד שכל הקמח נבלע בבצק והוא הופך לכדור בצק הנפרד בקלות מדפנות הסיר (הזמן שעובר בין הוספת הקמח עד לכיבוי האש הוא כדקה וחצי על אש נמוכה, אז שימו לב שאחרי כדקה וחצי, גם אם לא כל הקמח נבלע בתערובת, מכבים את האש וממשיכים לערבב במרץ עד קבלת כדור בצק הנפרד מדפנות הסיר).

בשלב זה אני מעבירה את הבצק לקערת המיקסר עם `וו גיטרה` ( "וָו K" ) ומפעילה כדקה ליציאת האדים ולקירור מועט של הבצק כדי שלא יבשל את הביצה הראשונה ויהפוך אותה לחביתה. אם אתם עובדים ללא מיקסר חשמלי, הניחו את הסיר לכ-2 דקות קירור תוך ערבוב מדי פעם ליציאת האדים. כעת מוסיפים את הביצים(7 בגודל L) אחת-אחת כשהעיקרון הוא לא להוסיף את הביצה הבאה לפני שזו שלפניה נטמעה לחלוטין בבצק. שימו דגש על ערבוב מהיר במיוחד בעיקר בהוספה של הביצה הראשונה כדי שזו לא תתבשל מחום הבצק. עם שאר הביצים אין כבר את החשש הזה. אבל כן חובה לערבב היטב בין ביצה לביצה בערך כדקה בין לבין.. עד היטמעות מוחלטת בבצק. 

 

הביצים שאני השתמשתי בהן הן בגודל L (לארג`) של תנובה. לגודל הביצים ישנה חשיבות. אם ברשותכם ביצים קטנות יותר, יהיה צורך להוסיף יותר מ-7 ביצים (באופן תמוה למדי, ואולי זה תלוי בעונת השנה בה נמצאים בדיוק, פעם אחת הזדקקתי רק ל-7 ביצים, בפעם אחרת - ל 8 ביצים ובפעם נוספת - אף ל 9 ביצים). ישנה שיטה לדעת עד מתי מוכן ולא צריך להוסיף יותר ביצים והיא - אוחזים חתיכת בצק קטנה בין שתי אצבעות ומרחיקים ביניהן מעט, אם יש מעין "חוט" של בצק שנמשך בין שתי האצבעות - הבצק מוכן. מקווה שהבנתם. האמת, שתזדקקו לאינטואיציה.

אם הבצק יהיה דליל מדי, צורות הזילוף מהצנתר המשונן לא יישמרו באפייה, התלולית תקרוס מעט ולא תשמר יציבה וזקופה. מאידך אם יהיה בצק סמיך מדיי, יהיה קשה ללחוץ חזק ולזלף את הבצק דרך הצנתר. בכל אופן, אם לא תזוזו מהמתכון המקורי(שזה 7 ביצים גדולות), לא נראה לי שתהיינה בעיות מיוחדות.

בתמונה זו, תוכלו לראות נקודות חומות קטנטנות, כאן הכנתי פחזניות עם מעט קינמון שהוספתי למים והמרגרינה המורתחים יחדיו בסיר

תמונה נוספת של זילוף מקרוב

מחממים תנור ל- 200 מעלות. בינתיים מזלפים על נייר אפייה תלוליות יפות ומסוגננות בעזרת שקית הזילוף או בעזרת שתי כפיות (אם חשוב לכם רק הטעם ולא הוויזואליות). ליצירת אקלרים, זלפו פסים רחבים באורך כ-9 ס"מ. אם תרצו להכין פחזניות קטנות בגודל `ביס וחצי`, לחצו על שקית הזילוף בפעם אחת בלבד כך שתיווצר מעין `גבעה` ללא סיבובים (במקרה כזה זכרו נא שזמן האפייה עשוי להתקצר. אין לי מושג כי לא הכנתי קטנות. רק היו בבקשה עם `יד על הדופק` והציצו דרך דלת התנור אחר 15 דקות אפייה לראות אם זהובות-שחומות דיין). שומרים על רווחים נאים בשעת הזילוף משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה ונעשות חלולות. מכניסים לתנור החם. מסתכלים על השעון ומודדים 20 דקות בדיוק! דקה לא פחות ולא יותר.. חשוב מאוד- לא לפתוח את דלת התנור במהלך הזמן הזה אם אתם באמת רוצים פחזניות גבוהות עם דפנות דקות שלא יקרסו לכם.

מוציאים ומקררים לגמרי. לא לנסות לפתוח לפני שמתקררות לחלוטין.

מבט מבפנים , ראו איך הפחזנית נעשית חלולה מבפנים..

הכנת הקצפת:

(מספיק למילוי של כ-20 פחזניות גדולות) הכפילו כמויות בהתאם..

1 שמנת מתוקה לקצפת

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל/וניל צרפתי

חצי כוס חלב

שתי טיפות תמצית וניל משובח - לבחירה 

לפרווה- המירו את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ובמקום ½ כוס חלב, אני מוסיפה ½ כוס חלב סויה או חלב קוקוס.

הכניסו לקערת ההקצפה את כל המרכיבים, הקציפו עד ליצירת קרם יציב. שתי שיטות למילוי: למי שיש, ניתן לעבוד עם צנתר ארוך כמו מזרק(כפי שניתן להתרשם מהתמונה מטה (אבל רחב יותר משלי, כי שלי היה צר ולקח המון זמן למלא) יוצרים חור קטן בתחתית הפחזנית על ידי הצנתר הארוך ומזריקים לתוכה קרם. ניתן גם למלא על ידי חיתוך רוחבי בסכין חדה, פתיחת הפחזנית ומילוייה בקרם. אני ניסיתי את שתי השיטות והשיטה השנייה היתה עדיפה עליי.

 

פדרו אבקת סוכר או זלפו במעט שוקולד מומס,או גם וגם.. לבחירתכם!

בתיאבון!!!
 
 
 
ליום הולדת לילדים הם בטוח יאהבו יותר עם סוכריות וזילופי שוקולד לבן. בטוח!!!
 
 
ראו תגובות שקיבלתי (בין היתר) על הפחזניות כאן בבלוג:
 
רננה : "שאפווו, הרגע הוצאתי את הפחזניות לא האמנתי למראה עיני , כל פעם שניסיתי מתכון לא הלך לי בכללללללל הפעם הייתי צמודה וקשובה וסובלנית להוראות הכנת המתכון ופשוט נפלא יש לנו פחזניות סוף לשבת! יייששש"
 
ללא שם: "תודה רבה על המתכון, יצא מצויין"
 
dag1003: "עשיתי היום את המתכון שלך הבצק פשוט מדהים,הערה קטנה ..אפייה צריכה 25 דקות על חום של 200 מעלות..(אני משייך זאת שכל אחד והתנור שלו)..תודה לך"
 
 
*הערה - אני מכינה רק קצפת משמנת אחת להקצפה וממלאת פחזניות עד שנגמר הקרם. את היתר מקפיאה בקופסא סגורה היטב, שגם סגורה בשקית ניילון למניעת ספיחת ריחות לוואי מהמקפיא. את הפחזניות הריקות ניתן למלא במה שבא לכם.  מתוק או מלוח. את אלו עם הקרם אני מאחסנת בקופסא סגורה או במגש עטוף היטב בשקית אשפה נקייה במקרר. את אבקת הסוכר אני מפזרת לפני ההגשה.
לגבי הזמן שמחזיק במקרר, אני לא ממש יודעת כי אצלי, יותר מיומיים הן לא החזיקו מעמד (יעידו היריכיים שלי:)) אבל..  נזכרתי שאלו שאנו קונים מהסופר או מקונדיטוריה בתוך קופסא שקופה, נשמרות על המדפים במקררים כשבוע ויותר.. אז לא נראה לי שיש בעיה.
 
 
 
תודה שהייתם איתי גם היום
 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

131 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת