00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

ערוק קציצות עיראקיות

 

"ערוק" קציצות עיראקיות מבית אמא ז"ל.

ערוק  קציצות /לביבות עיראקיות .(פרווה.)

יש  לעיראקים כמה סוגים:ערוק עם דגים,ערוק עם עוף טחון,ערוק עם בשר קצוץ ועוד

וערוק פרווה עם תפו"א במתכון הנוכחי.

אפשר להגיש: עם כריכים,סלטים,חצילים מטוגנים עמבה,פיתות עיראקיות חמוצים ועוד...

 

חומרים:כמות

30 יחידות

הכמות גדולה ממליצה להכין חצי כמות בתור התחלה.

(חלק ניסיתי לאפות התוצאה לא הייתה טובה)

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ושטופים מבושלים במים

עד להתרככות.

4- 5 ביצים

1 חבילה פטרוזלייה טריה שטופה קצוצה(רק הפרחים)

2 כפות גדושות קמח לבן רגיל

מלח,פלפל שחור

קורט כורכום

1 כפית כמון טחון.

(לעיתים אני מוסיפה גם עלי בצל ירוק קצוצים)

הכנה:

מסננים היטב מהמים את התפו"א המבושלים

מועכים קלות אין צורך למעוך כמו פירה

פשוט למעוך מעט.(המרקם צריך להיות גס)

להוסיף את שאר החומרים.

לחמם שמן לא עמוק במחבת רחבה

לקחת כף מהתערובת להניח בזהירות על השמן החם לשטח מעט את הקציצה עם הכפית.

כשצד אחד משחים להפוך.

כך לטגן את כל הקציצות.

לספוג את השמן בעזרת נייר סופג.

לשים במקרר אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.

(אני קודם מטגנת קציצה אחת טועמת  ואם חללה מתפרקת או חסר מלח אני מוסיפה,וממשיכה עם כל הטיגון.)

(אם חלילה הלביבה מתפרקת להוסיף מעט קמח)

בהצלחה.

דליה -dalia ilanit mor

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת