00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מזל טוב! תמיד יש פעם ראשונה

כבר מחקתי כמה שורות שלא נראו לי מוצלחות במיוחד בתור משפטי הפתיחה, לכן מבלי לבלבל יותר מדי במוח להתחכם יותר מדי פשוט אכריז על זה וזוה: גם הבלוג שלי הגיע (בשבוע שעבר) לגיל שנה המופלג!
הזמן בהחלט טס כשנהנים! זה מעניין, אבל לא ממש התכוונתי להתמחות בבישול ובצילום. כשפתחתי את הבלוג פשוט חיפשתי אוזן קשבת, חברים שיזדהו איתי וגם יאהבו אותי (מה לעשות? זו חולשה:-). חשבתי שאכתוב הגיגים, אעלה כתבות מעניינות שקראתי וגם אשתעשע קצת. אך מתברר שלבוג נשמה ורצונות משלו. אמנם יש בבלוג קצת מכל הדברים שציינתי, אבל איכשהו מבלי לשים לב חלק הארי קשור לאוכל, עוד אוכל וקצת צילום, מתוכו חלק קשור לאוכל אף הוא:-)
ובעצם אם חושבים על זה, מה זה משנה מה תכננתי מול מה שיצא בפועל? העיקר שאני למדתי לאהוב את המטבח, שאני נהנית לשתף ואתם חבריי הקוראים נהנים לבקר ולהגיב. וזה בהחלט המקום להודות מכל הלב למבקרים ומבקרות שרובם הפכו מזמן לחברים בשלט רחוק , להודות על הפרגון והתגובות החמות . זה באמת לא היה אותו דבר בלעדיכם! וגם לבקש סליחה קטנה על זה שלפעמים אני לא מגיבה לכל הפוסטים הנהדרים המושקעים והעסיסיים בחזרה.
מי ייתן ונשמיך לחגוג את השמחות הקטנות והגדולות יחד עוד שנים רבות!

 

עד כאן החלק הדביק :-)

 

ועכשיו... אם באוכל עסקינן וביום ההולדת מדובר הרי אין חגיגה בלי עוגה! ולכבוד המאורע המיוחד הזה הלכתי על כל הקופה והכנתי לראשונה בחיי טורט שכבות בסגנון רוסי.
למה בסגנון? כי במתכון הזה יש הרבה פחות דבש וחמאה מן המקובל והקרם עשוי ע"ב יוגורט ולא שמנת חמוצה/חלב מרוכז כפי שעושים בדרך כלל. ואם כל זה זו אחת העוגות הטעימות ביותר שהפקתי עד היום (אפילו בן זוגי הכתיר אותה כ"טעימה מאוד" וזה לא דבר של מה בכך!) ובטח המורכבת שבהן, למרות שהיא ממש לא מסובכת.
אז בבקשה! בואו והצטרפו אליי לחגיגת יום ההולדת הראשון של הבלוג שלי עם פרוסת טורט מושקע וטעים להפליא!

 

 

 

 

 

*המתכון באדיבות ילנה אייזיקוביץ' בעלת הבלוג (ברוסית) "לחיות בטעם, לחיות טעים"*

 

טורט "מדוביי" בסגנון רוסי

הרכיבים (לעוגה בכותר 24 ס"מ)
לשכבות הבצק:
300 גרם קמח לבן
25 גרם דבש
25 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח
6 גרם אבקת סודה לשתיה
2 ביצים גדולות
לקרם:
800 גרם יוגורט טבעי 3% או 500 גרם יוגורט יווני
כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת סוכר
לקישוט:
50 גרם אגוזי מלח קלויים וקצוצים גס
50 גרם שוקולד חלב מגורר על פפומפיה

 

ההכנה:
תיעזרו בסבלנות! :-) מתחילים בהכנה יום קודם ההגשה
השכבות
לנפות לתוך קערה את הקמח עם המלח והסודה לשתיה.להשאיר בצד עד השימוש.
להכין סיר אדים כפול (באן מארי) להקציף ידנית או בעזרת מיקסר ידני את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, עד שהסוכר נמס לגמרי.
להוסיף את החמאה הרכה והדבש ולהקציף עד שהם נמסים לגמרי.
להוסיף את תערובת הקמח ולערבב בעזרת מרית עד לקבלת בצק אחיד.
לכבות את האש אך להשאיר את הקערה מעל האדים.
להכין 4 גליונות של נייר אפיה -לסרטט על כל אחד עיגול בכותר התבנית (בעזרת תחתית תבנית מתפרקת/צלחת/עיגול קרטון שתכינו במיוחד).
להפוך את הנייר (כדי שהסרטוט לא יגע בבצק) ולהחליק בעזרת מרית 1/4 מן הבצק כך שיחרוג מעט מעבר לשוליי העיגול.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 5-7 דקות עד שהבצק מקבל צבע קראמלי שחום, אך לא כהה מאוד (אחרת יתקבל טעם מריר).
להוציא מהתנור ולצנן לגמרי על רשת מתכת.
לחזור על הפעולה עם כל הבצק (כאמור עוד 3 פעמים).
אחרי שהעיגולים הצטננו לגמרי, להניח מעליהם את תחתית התבנית (צלחת/קרטון וכו...) לחתוך את השולים המיותרים בעזרת סכין חדה.
את השאריות לייבש מעט בתנור ולרסק לפירורים.
הקרם
אם משתמשים ביוגורט רגיל 3%-כשעתיים לפני הרכבת העוגה מכינים מסננת מרופדת בבד חיטול ומסננים את היוגורט במקרר.
לערבב את היוגורט המסונן (או היווני) עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר. להפריש 2-3 כפות מן הקרם המוכן ולשמור במקרר עד ליום ההגשה.
הרכבת העוגה
להניח עיגול בצק אחד על תחתית המגש/צלחת הגשה ולמרוח 1/3 מן הקרם. לזור על הפעולה עם העיגולים הנותרים, כאשר העליון נשאר ללא קרם.
לכסות את המגש במכסה או יריעת נייר כסף ולהכניס למקרר ללילה, לספיגת טעמים.
ביום למחרת, לפני ההגשה להוציא את העוגה מהמקרר ולמרוח בצדדים את הקרם ששמרנו בצד.
לערבב את האגוזים עם פירורי העוגה ולצפות את העוגה בדפנות מסביב.
למרוח מעט דבש על החלק העלין ולקשט בשוקולד המגורר ובפירורים הנותרים. 
להגיש ולהתענג!


הערות ולא רק שוליים:
אפשרות נוספת להכין את הקרם היא(וזה מה שאני עשיתי):להשתמש בחצי מכמות היוגורט, להקציף מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה ולקפל פנימה את אבקת הסוכר, הוניל והיוגורט הקר (אגב גם השמנת צריכה להיות קרה כדי שתתקבל קצפת יציבה).
כמו כן, ניתן לפזר מהשוקולד בין השכבות יחד עם הקרם
לא חייבים להכין עוגה עגולה, אפשר כל צורה שאתם רוצים כל עוד השטח הכולל יהיה שווה לשטח של עיגול בכותר 24 ס"מ
הבצק יצאה לי דביק מאוד ונאלצתי למרוח אותו על נייר אפיה בידיים רטובות מעט. מתברר שחיממתי אותו יותר מדי .כן! יש דבר כזה באן מארי חם מדי. לכן בהמלצת בעלת המתכון יש להכין את הבצק כשהמים רותחים רתיחה עדינה בלבד ולא מבעבעים בפראות.
בכמה משכבות הבצק נוצרו  מעין בועות אוויר, כלומר הן לא יצאו שטוחות וישרות לגמרי. את כל הפגמים הסתרתי עם הקרם היטב-היטב והטעם לא נפגם כלל :-) 
בגרסא שלי מרחתי את הקרם גם על השכבה העליונה
את ה"דוגמא" על פני העוגה הנדסתי ע"י פיזור של שוקולד ותערובת אגוזים-פירורים לסירוגין, אבל כאן כמובן אפשר להתפרע ולעצב איך שבא לכם.
אם למישהו יש טיפ איך לפזר ביעילות פירורים על דפנות העוגה יותר מאשמח לשמוע!
למרות שבקרם יש רק מעט סוכר, העוגה מספיק מתוקה ולטעמי אין צורך ביותר מזה, אבל כמובן על סוכר והמלח אין להתווכח!


בהצלחה ובתיאבון!


שבת נפלאה לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת