00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

דג אמנון בגריל התנור

דג אמנון בגריל התנור

 

 

 

דג אמנון במשקל 500/600 גר'

לנקות היטב מקשקשים זימים וכל מה שאינכם אוכלים.

להיזהר בהוצאת המרה כי אם היא מתפוצצת הדג יוצא מר.

*אני מבקשת בחנות דגים להוריד את הזנב והראש וגם הסנפירים, ולפתוח את בטן הדג ולנקות  אותו מבפנים.

לשטוף היטב , ולהניח את הדג  בתבנית פיירקס. לפזר מלח גס, לסחוט מעליו לימון. לכסות, ולהכניס למקרר לשעה לפחות.  לפני הכנה לשטוף היטב מהמלח. לסמן  משני צידי הדג חריצים  עמוקים בסכין חדה, ולהחדיר פנימה שיני שום פרוסות.

לחמם את גריל התנור עד שלוהט מחום.

להעביר את הדג לתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום או נייר אפיה.

למרוח על הדג שמן זית, מעט פפריקה, פלפל שחור ומעט מלח (הדג ספג מלח בשריה). לעסות אותו היטב מבפנים ומבחוץ. להניח מסביבו

פרוסות עגבניה,

בצל גדול פרוס לפרוסות עבות,

לימון פרוס עבה או חצוי,

שלושה גבעולי תימין

להניח בבטן הדג  עוד כמה שיני שום שלמות.

להניח מתחת לגריל הלוהט עד שמזהיב, כ- 10 דקות מכל צד. (משתנה מתנור לתנור). אם יש צורך עוד חמש דקות.

להגיש עם סלט ירקות. ובתאבון .

 

 

מצע לדג, 

בצל אדום פרוס+פרוסות עגבניה+3 גבעולי תימין מלח ים ופילפל גרוס. לצרוב  15 דקות

 

להוסיף את הדג מעל הירקות, לצרוב בגריל התנור 10 דקות מכל צד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת