00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

שוקדת על עוגה

בתור ילדה קטנה לא אהבתי מרציפן, משהו במרירות שלו לא היה לטעמי. כיום לא אוכל מרציפן כשמתחשק לי משהו מתוק, אך אני יותר סובלנית לטעם השקדים.

לאחת מארוחות החג האחרונות התבקשתי להביא עמי עוגה בחושה. נכון שהפתרון הכי קל הוא לפתוח את אחד מעשרות הספרים שיש לי בספריה או את אחד מהבלוגים המצויים במועדפים אבל החלטתי לאתגר את עצמי  ולהכין משהו שעדיין לא הכנתי מעולם או לפחות לא כזה שיש לי מתכון כתוב שלו.

מאחר ואני לא מחובבי הקינוחים בכלל או עוגות מתוקות מדי בפרט, אחת העוגות שאהובות עלי, היא עוגת השקדים ואוכמניות הבחושה של עוגיו.נט, אותה היא הכינה ליום הולדתי בשנה שעברה. הרעיון שעמד לי בראש הוא להפחית מכמות הקמח אך להעצים את טעם השקדים בעוגה. את פירות היער החלפתי בנטיפי שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו) בגרסה אחת וגם עם דובדבני אמרנה בגרסה אחרת.

את העוגה הזו הכנתי כבר מספר פעמים וכל פעם היא קצרה מחמאות מחדש, גם אצל כאלה שלא אוהבים מרציפן ואפילו אצל הילדים שבחבורה. ניתן להגיש אותה ליד הקפה או אפילו כקינוח מרשים בשילוב עם גלידה איכותית מעט חמצמצה (אנחנו שילבנו אותה עם גלידת וניל וגרידת לימון).

(צילם: אודי לדרגור)

עוגת שקדים ושוקולד צ'אנקס

תבנית עגולה בקוטר 20

 

120 גר' חמאה רכה

100 גר' סוכר לבן

2 ביצים בטמפרטורת החדר

2 חלמונים

2 כפות ברנדי

1 כפית משחת וניל

70 גר' קמח לבן

130 גר' אבקת שקדים

5 גר' אבקת אפיה (חצי שקית)

קורט מלח

2 כפות מחית שקדים (להשיג בחנויות המתמחות או במחלקת הטבע בסופרים)

100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות

חופן שבבי פרוסות שקדים

 

לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל170 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה וסוכר ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

מוסיפים את הביצים והחלמונים באיטיות וממשיכים בערבוב החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ומשחת הוניל, וממשיכים לעבד עד שאחיד.

מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת השקדים, מלח, אבקת האפייה ומחית השקדים. ממשיכים לערבב רק עד שהתערובת אחידה.

משמנים תבנית בחמאה ומפזרים סוכר כך שיכסה את תחתית ודפנות התבנית, לנער את עודפי הסוכר היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. מסדרים את הקוביות שוקולד בעוגה. מפזרים שבבי שקדים מעל ומעט סוכר.

אופים את העוגה 35-40 דק', או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת