00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג של LANIT1

מאפה ארטישוק בגבינות... LANIT1

מתכון טעים ומומלץץץץץץץץץץ

היום שנמאס כבר מהבשר ומכל הבישולים הביתיים משהו אחר לשולחן השבת 

לאנשים שפתוחים ורוצים לגוון..

 

חומרים:

ראשי ארטישוק נקיים 9 או 10 ראשים ללא העלים חתוכים לרבעים,

גבינת ברי או קממבר חתוכה לחתיכות קטנות 

כוס וחצי חלב

3 כפות חמאה

3 כפות קמח רגיל

פלפל ומלח לפי הטעם ואגוז מוסקט מעט

 100 גר' גבינת קשקבל מגורדת

בצל ירוק העלים הירוקים קצוצים דק

 

מכינים רוטב בשמל

ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את קמח ומערבבים מוסיפים את הכוס וחצי חלב 

בהדרגה לאט לאט וממשיכים לבחוש לא מפסיקים.

מוסיפים את התיבול אגוז מוסקט, פלפל ומלח לפי הטעם. ומניחים בצד.

בתבנית משומנת (כדאי תבנית פאי או פיירקס שקופה):

מסדרים את הארטישוק , מוסיפים את הגבינה ברי  או קממבר  חתוכה לחתיכות קטנות ומפזרים

בתבנית , מוסיפים את הרוטב בשמל שהכנו והנחנו בצד.

מעל מפזרים את הגבינת קשקבל המגורדת ומעט בצל ירוק העלים הירוקים קצוצים דק.

 

בתנור : 190 מעלות עם נייר כסף 30 - 35 דקות

           10 דקות - 15 שעה ללא הנייר בסוף.

 

יוצא פיצוץ מומלץ באהבה לאוהבי החלבי.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל LANIT1 אלא אם צויין אחרת