00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

להיות דולה- על הריון, לידה והורות

ריבת אתרוגים

כבר כמה שנים שאני מתכננת להכין ריבת אתרוגים. בכל סוכות אני מחליטה שהשנה זה יקרה, אני אאסוף מספיק אתרוגים ואכין ריבה משגעת בטעם הדרים עדין ובניחוח לימוני ומשכר, ומשום מה עד היום לא הגעתי לזה...
בלידות רבות שליוויתי זכו היולדות לקבל ריבת אתרוגים מהרבנית קנייבסקי ע"ה. אכילת כפית של ריבת אתרוגים שהוכנה מאתרוגים שברכו עליהם בסוכות בתחילת הלידה ידועה כסגולה ללידה קלה, והרבנית נהגה להכין את הריבה ולחלק אותה ליולדות. את המקור לסגולה לא הצלחתי למצוא אז אם במקרה את יודעת מהו אשמח שתספרי לי על כך. הבשורה על פטירתה של הרבנית דירבנה אותי להיכנס למטבח ולהכין את הריבה בעצמי. לזיכרה וכסגולה ללידה קלה לכל היולדות שבדרך.

אם את עומדת לפני לידה ורוצה לקבל קצת מהריבה לשימוש אישי את מוזמנת ליצור איתי קשר ואעביר לך בשמחה  , ואם נשארו לך מספיק אתרוגים מהחג ואת רוצה להכין את הריבה בעצמך הנה המתכון:

הערה חשובה- במקומות שונים ראיתי שמשרד החקלאות מגדיר את האתרוגים כגידול שאינו לאכילה ולכן מותר לרסס אותם בחומרי הדברה רעילים. כיוון שהמגדלים רוצים ליצור אתרוגים יפים וכשרים הם משתמשים בכמות גדולה של חומרי ריסוס ולכן ריבת האתרוגים לא מיועדת לאכילה (אלא רק בכמות של כפית כסגולה ללידה קלה)! ניסיתי לוודא את המידע הזה מול מועצת הפירות אבל לא זכיתי לתשובה

מצרכים: 
1 ק"ג אתרוגים
1 ק"ג סוכר
1 לימון פרוס, חתוך לפרוסות דקיקות

הכנה: 
1. שטפי היטב את האתרוגים וחתכי לרבעים. הכניסי לסיר עם מים שיכסו את האתרוגים והרתיחי.
2. לאחר הרתיחה שפכי את המים ומלאי את הסיר במים חדשים. חזרי על פעולת ההרתחה והחלפת המים כחמש-שש פעמים על מנת לסלק את המרירות הטבעית של הפרי.
3. הוציאי מן המים את האתרוגים שהתרככו (אם עדיין לא רכים הרתיחי פעם נוספת), הוציאי את הליבה (שמקומה בפח ) וחיתכי את הקליפות לפרוסות דקיקות.
4. החזירי את האתרוגים לסיר והוסיפי להם את הסוכר ופרוסות הלימון. השהי למשך מספר שעות עד שיווצר סירופ.
5. בשלי את הסירופ על אש קטנה מאוד כשעתיים-שלוש, עד שהריבה תהפוך לסמיכה. חשוב להקפיד על בחישה מפעם לפעם כדי למנוע חריכה/ שריפה של הריבה.
6. הריבה מוכנה! ניתן לאחסן בצנצנת זכוכית מעוקרת עד שנה ללא חשש.

האתרוגים חתוכים לרבעים לפני הרתחה ראשונה

פרוסות אתרוגים דקיקות עם סוכר ולימון, רגע לפני שהם הופכים לסירופ

הריבה מוכנה!

ואל תשכחי ללחוץ כאן כדי לקבל ממני במתנה את סדרת הוידאו החינמית שלי שתעניק לך את שלושת הכלים שיהפכו את הלידה הבאה שלך ללידת החלומות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל imahit אלא אם צויין אחרת