00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

חזה עוף עם כרוב וגזר

 

השבוע כאשר פתחתי את מגירת המקפיא בביתי גיליתי כי כל מה שנשאר לי הוא אריזות של חזה עוף טרי.

 
ומאחר וכבר הכנתי השבוע כמעט את כל המתכונים שאני מכירה כדוגמאת: שניצלים, חזה מוקפץ עם נולד'ס וירקות,  רצועות העוף המתובלות על מצע של בורגול, ואת רצועות העוף המוקפץ עם הפטריות והשקדים,
 
החלטתי לנסות משהו מעט שונה בסגנון אסיאתי-סיני  או רוסי דוקא מאחר והמרכיב העיקרי במנה זו לצד חזה העוף, הוא הכרוב הירוק.
 

 
 לכרוב ערך קלורי נמוך, הוא מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C וויטמין K.  לכן לעתים קרובות מאוד אנו יכולים למצוא אותו מככב בדיאטות שונות. היות והכרוב נשמר היטב לאורך זמן, השימוש בו היה פופולרי במיוחד בתקופות החורף, עוד לפני שהמציאו את המקרר.  וכך מנה יומית של כרוב כבוש הצליחה למנוע מחלות שונות!
 
הכרוב משביע מאוד ומתאים מאוד כשהוא טרי בסלטים שונים, אך גם בבישול הוא אינו מאכזב  
ועכשיו לאחר שהשבנו לכרוב מעט מכבודו.. ומאחר ובשביל כבוד צריך לעבוד !  הנה מתכון נחמד ופשוט לחזה עוף עם כרוב וגזר מבושלים.
 
 
נסו ותיהנו !!


 

 

 המצרכים:

 

  • 2 פרפרי חזה עוף/ או נתחי פרגיות חתוכים לשניים

  • 2 בצלים סגולים  פרוסים לחצאי עיגולים

  • 1/2  כרוב לבן גדול קצוץ לגפרורים (או 1 כרוב קטן)

  • 3 גזרים קצוצים לגפרורים

  • 1 כף סילן (דבש תמרים)

  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

  • מלח

  • פלפל שחור

  • מעט שבבי צ'ילי יבש גרוס

 

                * לאוהבי קיצורי הדרך, ניתן להשתמש גם בשקית  של כרוב וגזר קצוצים (לסלט קולסאו)

 

ההכנה:

 

  1. מאדים בסיר את הבצל הסגול כשתיים שלוש דקות ומוסיפים את הכרוב והגזר.

  2. מוסיפים את הסילן ורוטב הצ'ילי ומערבבים היטב.מכסים את הסיר ומניחים לירקות להתאדות לפחות כ- 3/4 שעה. מידי פעם מערבבים מעט.

  3. בינתיים צורבים את נתחי העוף/פרגית במחבת פסים ומוסיפים אל הסיר מעל הירקות.

  4. מערבבים מעט כך שהרוטב יצפה את נתחי העוף, מנמיכים את האש ומשאירים עוד כמה דקות לאיחוד טעמים.

 

 

                               * ניתן להגיש לצד בורגול , פירה או קוסקוס.

 

 

 


 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!


 

מי שמעוניין יכול להציץ כאן ולראות גם את הערכים התזונתים של המנה כאן ב- foodsDictionary


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת