00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

רול תמרים במילוי שמנת מתוקה ומסקרפונה

 

 אם לא שמתם לב אז..... הסתיו הגיע!!! 


זו אמנם לא עונת השנה הכי אהובה ואפילו נחשבת כעונת הדיכאון, אך יחד עם זאת אני דוקא מוצאת בה גם לא מעט מעלות!!


אמנם העלים על העצים משנים את צבעם לצהוב ונושרים, אך לעומת זאת פרח החצב היפה והאצילי פורח וממלא את הארץ.

אמנם הימים מתקצרים ושעות החושך מתארכות אך יחד עם זאת הרוח הקלילה והמלטפת מגיעה ומאפשרת לנו  מעט רגיעה מחודשי הקיץ המיוזעים.

 

 כמו כן בואו לא נשכח כי זו עונתו של פרי התמר הנפלא והאהוב כל כך.  

אהבתי לתמרים החלה עוד מלפני שנים רבות, מתקופת הילדות בקיבוץ בעמק בית שאן  בו מטעי התמרים הם חלק נכבד ויפה מהנוף. 


 אז בואו לא נהיה קטנוניים עם העונה הזו, נזקוף לזכותה את מעלותיה וננסה לסלוח לה על מגרעותיה!


 

 

הנה כמה עובדות על פרי התמר:                                          

 

 

  • תמרים לחים מכילים פחות קלוריות מתמרים מיובשים. 
  • התמרים הם מקורות טובים לסידן, אשלגן, זרחן ו-3 B (ניאצין), ובכלל, הם תרומה מתוקה לחיים.

  • תמרים ניתן לשמור בהקפאה עד שלוש שנים. במקרר ביתי עד שנה. ומחוץ למקרר עד חצי שנה.

  • דבש התמרים הנקרא סילן הוא לדעתם של המומחים הנו הדבש המקראי ולא הדבש המופק מצוף הדבורים.

  • בשל מרכיביו הטובים נחשב התמר כמזון מעולה לספורטאים, נשים הרות, נשים לאחר לידה, ואחרים הזקוקים לריכוז גבוה של סוכרים מאנרגיה טבעית.

  • מרבית גידולי התמר נעשים בתנאי אקלים מדבריים ולפיכך הערבה ובקעת הירדן הם היצרים הגדולים של תמרים בארץ.
  •  התמר ודבש הסילן המופק ממנו הפכו לבני בית בכל מטבח והמתיקות המושגת ממנו משולבת והולמת מאכלי בשר ותבשילים רבים אחרים.


 

 

 

 

טוב מספיק עם זכרונות, זכויות מעלות ומגרעות ונגיע אל העיקר, הלו הוא המתכון לכבודו הגענו הנה והוא- קינוח טעים של רול תמרים וקוקוס במילוי שמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה - שפתיים ישקו 


 

המצרכים

  • 30 תמרים לחים


למילוי:

 

  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (ניתן להשתמש גם בפיסטוק או אגוזי לוז קלויים וקצוצים)

  • 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים או שזיפים מיובשים- לא חובה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

  • 125 גרם גבינת מסקרפונה 

  • 75 גרם סוכר 

  • כ- 100 גר' קוקוס (לגילגול הרול)


אופן ההכנה:

 

  1.  מגלענים את התמרים וקוצצים דק.

  2. מניחים את התמרים הקצוצים על גבי נייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף, ומרדדים על ידי לחיצות או בעזרת מערוך עד לקבלת דף תמרים בעובי  של כ- ½  ס"מ.

  3. מסירים את נייר האפייה העליון.

  4. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה והסוכר  עד לקבלת קצפת יציבה.

  5. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה, ומערבבים עד לקבלת תערובת המוגנית.

  6. מכניסים למקרר לרבע שעה.

  7. ממלאים את המילוי בשק זילוף, ומזלפים לאורך כל דף התמרים שיצרנו.

  8. במרכז הגלילה מפזרים את האגוזים והמשמשמים הקצוצים.

  9. מגלגלים את הרול ומפרידים מנייר האפיה. בכל גלגול מפזרים מעט קוקוס מעל התמרים, (זה מאוד עוזר להפריד את התמרים מנייר האפיה) ממשיכים כך בעדינות עד לסגירת הרול ומכניסים למקפיא לשעה לפחות על מנת להקל על החיתוך.

  10. פורסים בעזרת סכין חדה, ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

מקור המתכון: מנטקה אתר הקונדיטוריה הישראלי

ותודה מיוחדת לדוד יוסף האהוב שסיפק את התמרים הנפלאים!!! 

 

*** הערה חשובה: לאחרונה מבצעים באתר טפוז שינויים רבים, ולצערי תוך כדי ההליך יש לנו לא מעט בעיות בעיצוב הבלוג. אם אתם רואים כל מיני רווחים משונים בין השורות ו/או צבעים שונים בכיתוב, אתכם הסליחה. אני מקווה שהשינויים יסתיימו בקרוב וכולנו נוכל להנות משיפורים משמעותיים במראה ובקלות העבודה. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת