77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ירכיים ממולאות בורגול ודברים טובים

את המנה הזו הכנתי לערב חג סוכות, המחמאות לא איחרו לבוא. אפילו אני הייתי מופתעת מהטעם. מנה חגיגית  מאוד, למי שעדיין לא החליט מה להכין לערב שמחת תורה. 

המלצה: אני קניתי כרעיים, הפרדתי מהם את השוקיים שיועדו לצורת בישול אחרת, הוצאתי בסבלנות את העצם של הירכיים וגם את העור, אפשר לבקש מהקצב לעשות זאת עבורכם. 

דווקא הצילום של התבנית המוכנה לא יצא טוב, טעות בהגדרה במצלמה

אז מה ואיך עושים?

מצרכים 

  1. 1 קילו ירכיים מוכנים למילוי מנוקים מהעצם, מהשומן והעור
  2. 1/4 קילו בורגול מושרה לפחות שעה במים
  3. 1 חבילה חמוציות – נדמה לי שהיה בה 100 גרם
  4. 7-8 תמרים ללא החרצנים חתוכים לקוביות קטנות
  5. 1/2 חבילה שמיר קצוץ דק
  6. 1 כפית מלח + 1 כפית כורכום + 1 כפית פפריקה מתוקה, לערבב ביחד 
  7. 4 כפות סילאן, 4 כפות רכז רימונים 4 כפות שמן קנולה

להכין בקערה נפרדת רוטב

  1. 1.5 כוס יין אדום
  2. 1.5 כוס מים

הכנה: 

  1. להכין את המילוי: לערבב בקערה: בורגול, חמוציות, תמרים, שמיר ותבלינים
  2. לשפוך מעל את הסילאן, רכז רימונים ושמן ולערבב
  3. התערובת צריכה להיות קצת דביקה מהתמרים
  4. להניח ירך על משטח עבודה לקחת קצת מהמילוי ולמלא
  5. לסגור בעדינות, להניח במגש כשהחלק הפתוח למטה
  6. לאחר מילוי כל הירכיים, להניח בתבנית מתאימה צפוצים אחד ליד השני
  7. אם נשאר מילוי לפזר מעל
  8. לשפוך מעל את הרוטב שממתין לנו בצד, הרוטב צריך לכסות את הירכיים, אם לא מספיק, להוסיף יין ומים בחלקים שווים  
  9. לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך שעה
  10. להוציא בעדינות לצלחת הגשה

להגיש עם אורז לבן, סלט ירקות ולהתענג

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת