66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

גלילי פילו במלית בשר

בס"ד

 

ריבוי החגים והצפיפות שביניהן מעמידים אותנו במטבח שעות רבות. מצוות הכנסת  האורחים תורמת גם כן לכך רבות ושוב אני מוצאת את עצמי מתלבטת מה להכין ואיך לבנות את הארוחות החל ממנות ראשונות וכלה בקינוחים.

אחת מן המנות הראשונות שבדרך כלל אני אוהבת להכין זה בצק ממולא בבשר/ירקות. הפעם בחרתי להביא לפניכם גלילי פילו במלית של בשר,מעדן, שגרם לכולם לוותר על המנה העיקרית ולקפוץ ישר לקינוחים.

מקווה שתהנו ומועדים לשמחה.

 

 

המצרכים:

1 חב' בצק פילו

שמן

 

למלית:

250 גרם בשר טחון

1 בצל גדול

1/2 חב' כוסברה

מלח

1 כף כמון

מעט קינמון

 

ביצה טרופה

שומשום

 

אופן ההכנה:

- במחבת לחמם שמן ולהכניס את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה.

- להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.

- להוסיף את הכוסברה הקצוצה והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד חמש דקות.לכבות את הגז ולקרר.

- לקחת עלה אחד של פילו ולמרוח את מחציתו בשמן, לקפל את החצי ללא השמן על החצי השני ושוב למרוח על מחצית מהעלה שמן ולקפל את החצי ללא השמן עליו.

- להניח 2 כפות מלאות מהמילוי בקצה של הבצק ולגלגל את העלה עד לסופו, למרוח על הקצה שמן ולהדביק את העלה. להניח בתבנית.

- למרוח בביצה טרופה ולזרות שומשום. להכניס לאפיה בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת