00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

מג`דרה

 

 

החגים האלו הם כיף לא רגיל . רואים את המשפחה המורחבת בד"כ , פעם מהצד הזה ופעם מהצד הזה  ויש זמן לדבר עם כולם.

המכה מבחינתי- זה האוכל! כמויות של אוכל. מהצד שלי אני חצי מרוקאית וחצי אשכנזיה ומהצד של בעלי - תוניסאים. איך שאני לא אסתכל על זה - הכל נעשה סביב אוכל! עם כל המאמצים שלי לרדת במשקל, לא יכולה להגיד "לא"      לאוכל טעים. איך אומרים, אתחיל דיאטה אחרי החגים.

כדי שארגיש יותר טוב עם עצמי, החלטתי להכין משהו בריא, מג'דרה. אוכל מזין ומשביע המכיל גם פחמימות ( אורז ) וגם חלבונים ( עדשים). אכלתי את זה עם  שעועית ירוקה מוקפצת ונהנתי מכל ביס. האוכל מילא אותי ולא היה לי מקום לעוד נשנושים...

עבורי זו הייתה פעם ראשונה להכנת המג'דרה. את המתכון קיבלתי מהמטפלת של הקטן שלי.  היא משתמשת בהרבה מאד שמן- אני צמצמתי נזקים:) יצא נהדר!

מתכון למג'דרה

המצרכים:

1 כוס  מידה של עדשים ירוקים

מעט שמן קנולה

  2 כוסות אורז ארוך / בסמטי

3 כוסות מים או כוס וחצי מים לכל כוס אורז. 

2 בצלים גדולים קצוצים

מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה:

מנקים את העדשים  מלכלוכים אפשריים. ( לפעמים יש אבנים קטנות).

בסיר בינוני שמים מעט שמן. מאדים בו מעט את העדשים . לאחר מכן מוסיפים מים למטרת בישול ( לפחות 2 כוסות). מבשלים את העדשים כשעה לפחות  עד שיתרככו. כשמתרככים- אם נשארו עוד מים להוציא אותם .

כעת יש להוסיף את 2 כוסות האורז וכמות מים מתאימה- 3 כוסות מים. כמו כן, יש לשים מעט מלח ופלפל. לכסות את הסיר ולבשל את העדשים עם האורז כ10-12 דקות על אש קטנה. כמו שמבשלים אורז בד"כ.

במקביל, במחבת  לטגן במעט שמן קנולה- 3 כפות בערך, את הבצל הקצוץ לטגן היטב עד להזהבה- השחמה .

עם סיום בישול האורז ( לטעום שהוא מספיק רך) לכבות את האש ולהוסיף לתוך הסיר את הבצל המטוגן עם השמן בו טוגן הבצל.  לכסות שוב את הסיר ולחכות כעשר דקות לפני הגשה.

תוך כמה דקות הכנתי גם את השעועית הירוקה שלי -הפעם בלי חמוציות ובלי שקדים אלא רק כמה אגוזי מלך  במקום. הגשתי ונהנתי. אוכל בריא וטעים טעים.

חג שמח לכולם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת