00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

קצת יין והרבה דאווין

לטוב או לרע אני לא שותה אלכוהול. בכלל! זה ממש-ממש לא טעים לי ואפילו בקידוש אני לוגמת בעדינות ומתאפקת בכל הכוח לא לעשות פרצוף. יש בבית בירה וודקה, בהן בן זוגי מתפנק מדי פעם אבל יין למשל מגיע לביתנו רק בתור מתנה מזדמנת או כשאנו מחליטים לבשל איתו משהו מיוחד.
כך הגעתי להכנת המאפינס האלה. בן זוגי הביא לקראת החג מעבודה זוג בקבוקי יין באריזת מתנה והחלטנו שנכין מהלבן משהו עם עוף ועם האדום משהו עם בקר. אז העוף כבר מזמן נעלם אבל נשאר קצת מהיין הלבן, אז פישפשתי בקלאסר המתכונים והוצאתי מתכון מיוחד איתו ניתן לסיים הבקבוק.
המתכון אותו אני שומרת כמעט שנה שבה את ליבי בזכות השילוב המעניין והמראה המיוחד :גבעול של אגס אשר מציץ בשובבות מתוך הבצק הזהוב וכל זה בצורת מאפינס (אהוביי משכבר הימים:-) המתכון והוראות ההכנה קצת מורכבים אבל ממש לא מסובכים,המראה המבטיח שהציץ עלי מהתמונה פשוט לא השאיר לי ברירה. הייתי חייבת לנסות!
אז ניסיתי וחזרתי לחלוק חוויות. לא יודעת איך עושים את זה השפים והצלמים המקצועיים, אבל אצלי זה יצא קצת שונה מהמתוכנן, לכן אני מאוד ממליצה לקרוא הערות בסוף המתכון למי שירצה לנסות. בסך הכל הטעם נהדר המראה מיוחד ודי מפתיע (גם אם לא מושלם ונוצץ כמו במגזין) ואם בא לכם משהו קטן עם קצת יין הרבה דאווין טעם הרי המאפינס האלה יתאימו בדיוק!

 

 

*מתכון מתוך המגזין "שף" (לצערי לא נשמר שם השף/שפית)*

 

מאפינס קפה עם אגסים מבושלים שלמים

הרכיבים(ל-8 יחידות בתבנית שקעים גדולים):
לאגסים ביין
8 אגסים קטנים  עם גבעול, קלופים
2 כוסות (480 מ"ל) יין לבן או מים
2/3 כוסות (140 גרם ) סוכר
1 מקל קינמון
אפשרות: 2 כוכבי אניס
למעטפת
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם )סוכר
1 ביצה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כפיות אבקת קפה נמס מומסות בכף מים רותחים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
אפשרות:1/4 כפית הל טחון

 

ההכת האגסים:
שמים בסיר את היין (או המים), הסוכר, הקינמון (והאניס אם רוצים) ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות בבעבוע עדין.
מצרפים את האגסים הקלופים ומבשלים 5 דקות נוספות.
מסירים מהכיריים ומניחים לאגסים להצטנן בתוך הנוזל (ניתן להכין את האגסים יומיים-שלושה מראש ולאחסן במקרר).
מוציאים את האגסים מהסירופ ווחותכים כמילימטר מתחתית כל פרי, כדי שיעמדו יציב.
חותכים את השליש התחתון של כל אגס ובעזרת כף פריזאית או סכין חדה מוציאים את הליבה.
מחברים בחזרה את חלקי האגס ומניחים בצד עד שהבצק מוכן.
הכנת המעטפת:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את השקעים.
שמים את החמאה והסוכר בקערה וטורפים לבלילה אחידה (אפשר לערבל בקערת המיקסר).
מוסיפים את הביצה וטורפים לבלילה אחידה ואוורירית.
מטסיפים את השמנת החמוצה, תמצית הוניל, הקפה וההל וטורפים לעיסה אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומערבבים בתנועות מעטות רק עד שנוצר מרקם אחיד.
ההרכבה והאפיה:
מחלקים את העיסה בין השקעים, כך שתמלא עד מחצית גובהם.
נועצים בכל שקע אגס ואופים כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במאפין יוצא נקי.
מצננים ומגישים.

 

הערות,מסקנות,תובנות וגם כמה המלצות:
חשוב ביותר-לא מדובר בתבנית שקעים סטנדרטית של 12! הגודל של השקעים לא גדול מספיק-מנסיון! כדאי להשתמש ב"מידה" אחת יותר גדולה כמו של תבניות בודדות חד פעמיות מנייר כסף או עטרות נייר שעווה או כלים רב פעמיים כמו של סופלה( נדמה לי).
בעצם לפי גודל השקעים שברשותכם תבחרו את גודל האגסים
כדאי לבחור אגסים קטנים ככל הניתן, פשפשו היטב בין האגסים בסופר. ככה גם טעם הסירופ יחדור טוב יותר ומלאכת הניקוי תהיה קלה יותר.
האגסים חייבים להיות שקועים לפחות עד 2/3 מגובהם בבצק אחרת בזמן האפיה הם "יפלו" על הצד ולא יעמדו זקוף כמו שצריך-שוב, מנסיון!
שמתי מעט הל בבצק, כמו שאומרים ברוסית "על קצה הסכין" וממש אהבתי את השילוב-לא משטלת אלא מרומז ומתאים מאוד לטעם הקפה, על האניס ויתרתי אבל זה כמובן לפי הטעם!
בכלל הבצק בטעם הקפה יצא טעים מאוד,בהזדמנות אפשר להנדס איתו דברים נוספים ללא האגסים
המאפים במיטבם ביום ההכנה ולא כדאי לשמור אותם יותר מיום כי האגסים מתחילים להפריש נוזלים ומרקם הבצק נפגם

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע טוב לכולם!



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת