00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

לחמניות שוקולד!

היום: יום שישי שלפני יום כיפור. השעה: תשע וחצי בבוקר. המקום: מאפיית "לחמים" ברחוב החשמונאים בת"א.

לפני שהגעתי וחניתי עוד תהיתי ביני לביני אם המאפיה תהיה פתוחה היום. כשנכנסתי פנימה, או אולי נכון יותר יהיה לומר "כשהצלחתי להשתחל פנימה", כבר לא היו ספקות. המקום היה פתוח, עמוס לעייפה באנשים ומלא בריחות מדהימים של מאפים ועוגות. מפעם לפעם יצא אחד העובדים עם מגש עמוס במאפים חמים, טריים וריחניים והודיע "עוגת שיש אפויה, מצוינת לסיום הצום", או הודעות דומות. אבל אני הרי לא הגעתי לשם בשביל עוגה. אני הגעתי לשם מוכוונת מטרה. בין עשרות האנשים שצבאו על המקום הצלחתי לתפוס מלצרית ושאלתי, כמעט בתחינה: "יש לכם לחמניות שוקולד?".  "נגמר," ענתה המלצרית והמשיכה הלאה בדרכה, מותירה אותי מאוד מאוכזבת ולא פחות מזה - המומה. הצצתי שוב בשעון, רק כדי לוודא שאני זוכרת נכון. ובכן, כן. השעה הייתה תשע וחצי בבוקר אבל לחמניות השוקולד נגמרו.

בצעד ישיר ובוטח יצאתי משם. אם אין לחמניות שוקולד, אני לא קונה. מאוכזבת חזרתי הביתה ואז עלה לי רעיון חדש: למה לא לאפות בבית? חיפשתי מתכון ללחמניות שוקולד ולא רק שמצאתי אחד, אלא שהמתכון שמצאתי היה המתכון של לחמים, בכבודו ובעצמו. 

הרעיון הבא שלי היה: אם כבר לאפות בבית, אז למה לא להבריא את המתכון? התוצאה, שהיא הגרסה הבריאה יותר ללחמניות השוקולד של לחמים, לפניכם. למען הגילוי הנאות רק אציין שאת הלחמניות של לחמים טרם יצא לי לטעום, והן בהחלט על הכוונת. בינתיים, אני מסתפקת בתחליף המאוד מוצלח הזה.

מרכיבים (ל-5 לחמניות קטנות):

  • כוס קמח כוסמין מלא
  • חצי כוס קמח לבן
  • חצי כף שמרים יבשים
  • שליש כוס מים (או מעט יותר, לפי הצורך)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • חצי כף קקאו
  • רבע עד שליש כוס סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 50 ג' שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות (אני השתמשתי, שוב, בשוקולד 85%)
  • ביצה לציפוי (לא נשתמש בכולה)

הכנה:

  1. מערבבים את שני סוגי הקמח, הקקאו, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את השמן ומערבבים אותו פנימה.
  3. מתחילים להוסיף את המים, בהדרגה ותוך כדי ערבוב. כמות המים הנדרשת עשויה להשתנות ולכן חשוב להוסיף לאט ולערבב תוך כדי הוספה. ברגע שהבצק מתאחד - אין צורך ביותר מים. אם הוספתם יותר מדי והבצק דביק מדי, אפשר להוסיף קצת קמח לבן תוך כדי הלישה אבל חשוב לא להגזים כדי לא לקבל בצק יבש. הבצק צריך להיות נוח לעיבוד ורק מעט דביק.
  4. לשים היטב במשך כעשר דקות. לקראת סיום הלישה מוסיפים את שברי השוקולד (כדי שלא יימסו).
  5. יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד או מגבת רטובה ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח. אני התפחתי במקרר למשך הלילה.
  6. לאחר סיום ההתפחה, מוציאים אוויר מהבצק ויוצרים ממנו חמישה כדורים. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת רטובה ומניחים לתפיחה של כשעה.
  7. כרבע שעה לפני סיום התפיחה מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מורחים את הכדורים בביצה טרופה, חורצים בסכין חדה שני חריצים בכל כדור ומכניסים לאפיה של כ-15 דקות. מצננים על רשת.

הנה כדור הבצק לפני תפיחה:

והכדורים, בדרך לתפיחה שניה:

לאחר אפיה:

ובתאבון:

ואפשר גם ככה (עם גבינת ריקוטה, שמשתלבת פשוט נהדר):

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת