00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי רועים

31/10/2011

 נתחיל בכמה עובדות על הפאי חלקן חשובות וחלקן פחות :

  1. פאי רועים הוא מאפה פופולרי מאוד ומקורו מהמטבח הבריטי.
  2. הוא כולל בתוכו בשר טחון ומעליו שכבת ציפוי של מחית תפוחי אדמה.
  3. כאשר המנה כוללת בשר בקר היא נקראית "קוטג` פאי" -  ("cottage pie")
  4. וכשהיא כוללת בשר כבש היא נקראית "פאי רועים" - ("shepherd`s pie")
  5. אצל הבריטים זו מנה המוגשת גם בבתים הפרטיים וגם בפאבים כמזון מהיר! 

 

אני אישית פגשתי לראשונה את המנה הנהדרת הזו בבלוג המהמם של חברתי היקרה דפני מטבחונט  ומאוד אהבתי. ומאז ועד היום הוא אורח של כבוד על שולחננו.
אמנם עם הזמן שיניתי מעט את מרכיביו שיתאים יותר לטעמם של בני הבית, אך זכויות ההיכרות הראשונה שמורות לדפני.  והנה הקישור למתכון של דפני 

 

 

וכך נראה הפאי שלי 

 

 

המצרכים:

 

  • 600 גר בשר בקר טחון

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

  • 2 ביצים

  • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

  • 1 בצל גדול קצוץ

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 

  • 1/4 כוס שמן קנולה

  • 2-3 כפיות עלעלי טימין 

  • 1 כפית כמון

  • 1 כפית כורכום

  • 1 כפית בהרט

  • 1 כף אבקת מרק עוף

  • מלח ופלפל

* אופציה: אפשר להוסיף מעט פטריות פרוסות לתערובת הירקות.

 

ההככנה:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה הקלופים אל סיר עם מיים רותחים ומבשלים עד לריכוך, מסננים ומצננים.

  2. מועכים את תפוחי האדמה למחית פירה.

  3. מוסיפים את הביצים ומחצית מכמות הפטרוזיליה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים לאיחוד.

  4. במחבת רחבה מטגנים את הבצל, מוסיפים את קוביות הגזר והפטריות, מקפיצים כמה דקות ומוציאים לכלי נפרד. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבשר הטחון. חשוב לערבב כל הזמן כדי שתתקבל תערובת של בשר פרורית ובהירה ולא גושים מגושמים.

6. מוסיפים לבשר את יתרת הפטרוזיליה, מתבלים בטימין, כמון, בהרט, מלח ופלפל ומצננים מעט.

 

 

הרכבת הפאי:

1. יוצקים אל תבנית חסינת אש את תערובת הבשר הטחון בשכבה עבה

2. מעליה מניחים את שכבת הירקות המוקפצים, ומעליה את שכבת תפוחי האדמה ומיישרים.

3. אופים בתנור בחום של כ- 180 -190 מע` עד קבלת צבע זהוב יפה.

 

טיפ: ניתן לקצוץ עוד עשבי תיבול אהובים ולפזרם טריים בין השכבות, לפני האפיה, זה נותן תוספת של טעם נהדר לפאי.

 

 

 

 

 

ממליצה בחום להגיש עם סלט ירקות קצוץ ועשבי תיבול עם מעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת