33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

סירות חצילים משגעות!

דודה קלרה הייתה אצלנו לצהריים, תוך כדי השיחה התפתחה לכיוון שבו היא סיפרה מה היא בישלה וכו'. אם לא הייתם מודעים לנושא עד עכשיו, איטלקים א-ו-ה-ב-י-ם-! לערוך שיחות על בישול ולספר מה התבשל אצלם בסירים או מה הם הולכים להכין. מבחינתי אין שום בעיה – זה אחד התחומים שאני יותר אוהבת.

דודה קלרה גרה עם בעלה בהרים, יש להם גידולי ירקות, פירות ובע"ח. כל ארוחה עם הדודים האהובים מלווה בהכנות (אני כמעט תמיד א. קינוחים), ובפעם האחרונה דודה קלרה סיפרה שהכינה חצילים בתנור, למחרת גם אנחנו נהננו מחצילים בתנור!

אנחנו בית של אוהבי ירקות ופירות (אני בכלל הפכתי לאחרונה לסוג של צמחונית) ובכל ארוחה ישנה מנה צמחונית אחת לפחות. חמותי מכינה את סירות החצילים המשגעות האלו בתנור ומבחינתי הן תענוג! ניתן להגיש ליד מנות בשריות בתור תוספת, בתור מנה בפני עצמה עם סוגי גבינות ליד או פשוט מאוד לבד!

קחו בחשבון שזה מתכון של "לפי העין", כמה חצילים? כמה שתרצו! כמה עגבניות? כמה שאתם אוהבים! השמן, שום והמלח? אינדיבידואלי לחלוטין! מן הסתם לא לתת לעגבניות לשחות בשמן זית כי מה המטרה באפייה?...

 

                              

מצרכים:
חצילים מאורכים חצויים ונקיים – עדיף לקנות חצילים "רזים" ולא "שמנים".
סלט עגבניות – עשוי מעגבניות חתוכות לקוביות בתוספת שיני שום כתושות, שמן זית ומלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: לסדר בתבנית אפייה את החצילים החצויים, להניח מעל את סלט העגבניות ולאפות על 200 מעליות צלסיוס עד לצריבה קלה של העגבניות (לפני ההוצאה מהתנור כדאי לנעוץ מזלג בחציל ולבדוק שהוא נימוח).


אז איפה הסינר?



בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת