44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

כרעים ממולאות

בס"ד

 

מנה שאני מכינה בדרך כלל בחגים או באירועים מיוחדים. הרבה זמן תיכננתי להכין את המנה הזאת וכשהגיע ראש השנה ממש קפצתי על המציאה. אירגנתי מבעוד מועד כרעים מפורקות מהקצב והתחלתי בהכנות. המתכון נראה אולי מסובך אבל הוא יחסית קל מאוד להכנה.

מקווה שעשיתי לכם חשק לרוץ למטבח ולהכין אותו לכבוד חג סוכות

 

המצרכים ל- 6 סועדים:

 

6 כרעים מפורקות מעצם (לבקש מהקצב להשאיר מעט עצם בתחתית השוק)

1 - 1 1/2 כוס אורז מבושל

1/2 חב' שמיר קצוץ

מלח

1 כפית כמון

מעט קינמון.

לרוטב:

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס סויה

1/2 כוס יי'ן אדום מתוק (של קידוש)

 

תבנית חד פעמית

קיסמים

 

אופן ההכנה:

- לערבב בקערה את האורז המבושל,השמיר והתבלינים.

- למלא כל כרע באורז ולסגור בקיסמים. להניח בתבנית.

- בקערה לערבב את כל מצרכי הרוטב ולצקת מעל הכרעים.

- לכסות בניי'ר כסף ולהכניס לאפיה לחום של 200 מעלות למשך שעה.

- לאחר שעה להסיר את ניי'ר הכסף ולהרטיב את העוף ברוטב כל כמה דקות.

- להמשיך לאפות עד שהעוף מוכן והוא זהוב.

- להגיש לצד אורז לבן/קוסקוס.

*העוף מוכן כשמחדירים סכין לחיבור שבין השוק לירך והמיצים הניגרים ממנו הם שקופים ונקים מדם.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת