00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

ירח שחור מתמוסס בפה

נכון זה נשמע "קן הקוקיה" לגמרי? :-) אבל תכף תראו שזה מציאותי ואף שפוי לגמרי.
בסך הכל מדובר בעוגיות בצורת חצי ירח ובשל נוכחות הקקאו בבצק צבען שחור כמעט. דגתי את המתכון מאחד הבלגים המרהיבים ברוסית של יולה La Perla (כן חפרתי בנושא, אבל אני לא יכולה להפסיק עכשיו:-) והמקורות מסבירים שהמתכון לקוח מהמטבח הגרמני ושמו Schoko-Kipferl . כך או אחרת, הטעם של העוגיות מדויק מאוד, מריר במקצת ולא מתוק מדי והשקדים שבבצק עושים רק טוב למרקמן. בקיצור הזוי או לא, אבל הירח השחור הזה פשוט מתמוסס בפה(ונעלם לחלוטין מהר מאוד)! :-)

 

 

 

*המתכון המקורי מכאן (ברוסית)*

 

עוגיות ירח שחור

 הרכיבים(ל35 עוגיות גדולות או 65-70 קטנטנות):
180 גרם קמח
80 גרם סוכר
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 חלמונים
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
50 גרם קקאו
גרגרים ממקל וניל אחד
לציפוי:
5-7 שקיקים של סוכר וניל

 

ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר ולערבל עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים, לעצב כל אחד לגליל מוארך, לעטוף היטב בניילון נצמד ולאחסן במקרר שעתיים לפחות (מומלץ לילה שלם).
לחמם את התנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.
להוציא מהמקרר את אחד הגלילים ולחתוך לחתיכות שוות לפי הגודל הרצוי (ראו הערות בסוף המתכון).
לעצב-לפסל מכל חתיכה צורת חצי ירח ולהניח על התבנית במרווחים זה מזה.
להמשיך באותה צורה עם הגלילים הנותרים.
להכניס את תבנית האפיה עם העוגיות המעוצבות לקירור של כחצי שעה לפני האפיה.
לאפות כ-18 דקות לעוגיות גדולות או כ-10 דקות לעוגיות קטנות עד שהן מתייצבות היטב בתחתית ובשוליים ועדיין קצת רכות באמצע.
להוציא מהתנור, לצנן מעט וכשהעוגיות הצטננו לכדי אפשרות להחזיק אותן בידיים טובלים כל עוגיה בעדינות רבה בסוכר הווניל כדי שתצופה מכל הצדדים.

 

הערות ותובנות:
מחצי כמות הרכיבים התקבלו אצלי 15 ירחים ענקיים (לפני האפיה כל חתיכה כ20-22 גרם). לטעמי באמת כדאי להכין את העוגיות בגודל קטן יותר-הן משיקולי אסתטיקה, הן הטעם והן כמות הפעמים שאפשר לגשת לקופסא ולשלוף עוד ועוד :-)
העוגיות עצמן לא מתוקות כמעט ולכן ממש חובה לצפות אותן בסוכר הווניל, אפשר לנסות גם עם אבקת סוכר כדי שלא ירעיש בשיניים
העוגיות מתפוררות בקלות רבה, לכן יש לנהוג בהן בעדינות ובאהבה בזמן הציפוי. מרוב הפחד אני טבלתי את העוגיה רק בחלק העליון והתחתון
לאחר יומיים בקופסא סגורה (שבמצטבר לא היתה סגורה הרבה) העוגיות עבדו מפריכותן אבל ממש נמסו בין האצבעות-יתרון או חיסרון עוד לא החלטתי
אני לא יודעת אם ככה זה אמור להיות או שאפיתי קצת יותר מדי זמן, אבל העוגיות היו פריכות מאוד וקצת יבשות (קצת יותר "גסות"מעוגיות חמאה רגילות).
חשוב מאוד-להשאיר עובי בקצוות כדי שלא ישרפו לפני שהעוגיות מוכנות ולהשאיר רווחים נעים בין העוגיות , הן יתנפחו והתפשטו בזמן האפיה
אני גילגלתי בין כפות הידיים כל חתיכה ל"נקניק" קטן ואז נתתי לה את הצורה של חצי ירח וגם פחסתי מעט בעזרת כף היד אחרי שהנחתי על התבנית
חפרתי ועל זה מתנצלת:-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

שבוע נהדר לכולם!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת