00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת אגסים הפוכה

 

 

לאחרונה אני נתקלת המון במתכונים של עוגות פרי הפוכות, אך אם להודות על האמת העוגות הללו לא נראו לי כל כך מושכות בעבר, ומאחר והראשונות "שאוכלות" הן העיניים, תמיד המשכתי הלאה למתכון הבא. ...אבל.....

וכאן מגיע האבל...., מהרגע בו מכינים את העוגה הראשונה מבינים את גודל הטעות.

ובכן החלטתי לאדגר את עצמי ולהכין את אחת  ההפוכות הללו ומאחר והיו לי בצלחת הפירות על השולחן הרבה אגסים יפים, החלטתי להכין את העוגה עם אגסים מקורמלים. אך כאמור אתם יכולים להכין את העוגה עם כל פרי אחר שיש לכם בצלחת על השולחן ו/או אפילו פרי משומר (רחמנא לצלן) רק אל תספרו לאף אחד...

 

 

 

 

יש לציין כי לאחר הכנתה הבנתי כי ריבוי המפרגנים והמעריצים של עוגה זו אינם עושים זאת רק מטעמי נימוס אלא בהחלט בשל טעמה הטוב. 

אז אם גם אתם סקרנים לגבי הטעם או אם אתם כבר נמנים על חובבי הג`אנר, הנה המתכון לעוגה שבתמונה:

 

המתכון מתאים לתבנית בגודל 24 ס"מ

 

האגסים המקורמלים:

 

  • 5 אגסים בשלים קלופים וחצויים

  • 3/4 כוס סוכר

  • 1 כף דבש

  • 2 כפות ברנדי

  • 30 גר` חמאה

  • 1 כפית תמצית וניל

 

 

אופן ההכנה:

                                        


1. מכניסים למחבת רחבה את כל המרכיבים ומבשלים על להבה גבוהה כ- 5 דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שהאגסים מתרככים מעט. (אך לא סמרטוטיים)

2. מסננים היטב ומצננים. (שומרים את הנוזלים בצד)

3. משמנים תבנית בגודל 24 ס"מ ומסדרים את האגסים בצפיפות בתחתית. (ניתן לפרוס את חצאי האגסים כמניפות קטנות, ע"י חיתוך של כ-4 או 5 חתכים לאורכו של האגס כאשר הבסיס הרחב נשאר מחובר)

4. שופכים  מעל שכבת האגסים כ- 1/4 כוס מהנוזלים שהשארנו בצד,  ומכניסים למקרר למשך כשעה.


 

בסיס העוגה:

 

  • 250 גר` חמאה רכה

  • 1/2 1 כוסות סוכר 

  • 4 ביצים

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 3/4 2 כוסות קמח תופח


אופן ההכנה:

 

1. מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה וקטיפתית.

2. מוסיפים את השמנת החמוצה, ולאחר מכן מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.

3. מוסיפים את הקמח מערבלים מעט עד לאיחוד התערובת.

4. שופכים את תערובת הבסיס אל התבנית, מעל שכבת האגסים ומיישרים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מע` במשך כ- 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

6. מצננים, והופכים על צלחת הגשה יפה.


* הצעות הגשה:

ניתן להגיש את העוגה חמה עם מעט שמנת חמוצה

אפשרות נוספת היא לחמם מעט את נוזל הקרמל שנשאר. ולהגיש את העוגה לצד כדור גלידה ומעליו מעט מהקרמל.

או פשוט להגיש את העוגה קרה עם מעט אבקת סוכר מלמעלה.


 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת