00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגיות בולו

13/09/2013

 

עוגיות בולו  טוניסאיות שהרגע הכנתי מתאימות לשבירת הצום ולא רק.(הערות שלי בסוגריים)

זו עוגיה בעלת ניחוחות  רבים

לא לוותר על אף מצרך.

אוכלים /טובלים עם תה/קפה

יש שנוהגים לפרוס את העוגיות ולהכניס שוב לתנור.

אני מעדיפה לאכול  ללא יבוש נוסף

פירסמתי את המתכון בעבר אבל היום ערכתי  ושיניתי מעט עם הסברים שלי עם התאמה לכוס סטנדרטית 240 סמ"ק

יש שנוהגים להוסיף שוקולד לתוך  הבצק

ניתן להוסיף גם  שברי אגוזים.

לפרווה מכינים עם מרגרינה.

 

המקור:  Ayuda

חומרים: ל8 עד 9 גלילים לפי הגודל שהכנתי.אפשר להכין גלילים קטנים כמו בתמונות

1 ק"ג קמח רגיל+3 שקיקים של אבקת אפיה(או קמח תופח)

200 גרם חמאה מומסת(במקור מרגרינה)(אני הכנתי עם מרגרינה)

1 כפית תמצית שקדים

2 כפות גדושות של תבלין אניס טחון(נקרא גם "ינסון")(שמתי מעט יותר)

3 ביצים גדולות

3 כפות סומסום(לא חובה למי שאלרגי)

1 כף גרידת לימון(במקור גרידת תפוז אבל כעת אין תפוזים)

3/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן צמחי(לא זית)

1 1/2 כוסות סוכר

1 כוס צימוקים

1 כוס שבבי שקדים מולבנים

הכנה:

שמים את כל החומרים בקערה חוץ מהשקדים והצימוקים

לשים עד לאיחוד החומרים,עד שמקבלים במק אחיד וחלק

במיקסר בוו גיטרה לישה קצרה מהירות הכי נמוכה  של 2 דקות בערך.

שמים את הבצק על משטח

מוסיפים את השקדים והצימוקים ומערבבים בעדינות.

משמנים  ומקמחים מעט משטח עבודה ומחלקים את הבצק אני חילקתי לתשע  גלילים אפשר יותר.

הבצק מתנפח באפיה.(אם הבצק לא מתגבש ועדיין לח מאוד ניתן להוסיף מעט קמח)

מכינים גלילים ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה לתנור שחומם מראש

אופים עד להשחמה  קלה בערך 30-40 דקות.(לי לקח פחות זמן הכנתי בטורבו)

פורסים  בסכין חדה רק שהעוגיות מתקררות לחלוטין.

בהצלחה.

ולצמים מאחלת צום קל ומועיל.

תמונות משוק הכרמל בתל אביב:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2602185

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

65 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת