00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

להקפיא או לא להקפיא

זו לא השאלה! השאלה היא איך להקפיא נכון !
בין אם החלטתם להכין עוגות ועוגיות מראש או פשוט נשארה פרוסה ואתם רוצים לשמור אותה לאחר כך, הקפאה תמיד תהיה פתרון מצוין. אז אם רציתם לדעת איך ומה כדאי להקפיא קבלו מדריך מלא ומפורט מאת עידית חייט.

 

הקפאה נכונה
חשוב לוודא שהמקפיא תקין- כלומר אטום ומקפיא לטמפרטורה של מינוס 18-19 מעלות-שכן איכות ההקפאה משפיעה על שמירת המאפה ועל איכות ההפשרה.
מאפה שיצא מהתנור והצטנן לטמפרטורת החדר, נמצא בשיא טריותו. לכן, מומלץ להקפיא את המאפה ברגע הזה- כשהוא במיטבו.
כאמור, מניחים למאפים החמים להצטנן לגמרי. מאפים שנארזים בעודם חמים יוצרים עדים בתוך העטיפה, והאדים הופכים לגושי קרח קטנים במקפיא. במהלך ההפשרה הקרח יימס ירטיב את המאפים ובכך יפגום במקרקמם ובטעמם.
ניתן לשמור את המאפים במקפיא כחודשיים. בתנאים ביתיים, שבהם המקפיא נפתח פעמים רבות, לא מומלץ להשאיר מאפים ובצקים בהקפאה זמן ממושך יותר.

הקפאה לפני האפיה
בצק גולמי: בצקים פריכים ובצקי שמרים ניתן לעטוף היטב ולהקפיא כפי שהם, מיד לאחר הכנתם ועוד לפני העיצוב והמילוי.
מפשירים בעודם עטופים, במקרר וממשיכים בהתאם להנחיות במתכון.
בצק שמרים: ניתן להקפיא לאחר העיצוב והמילוי, אבל לפני ההתפחה השניה. מקפיאים עטוף ומפשירים במשך כמה שעות במקרר.מוציאים ומניחים לתפיחה, ללא עטיפה בטמפרטורת החדר וממשיכים בהתאם למתכון.
עוגיות מבצק פריך: מכינים את הבצק הפריך, מפזרים עליו את התוספת המתאימה (סוכר, קינמון וכד'), מעצבים לצורת גליל או מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים. כשרוצים לאפות מחממים את התנור, חותכים את הבצק בעודו קפוא לפרוסות, מניחים בתבנית ואופים.
קלתית מבצק פריך: מומלץ להקפיא כשהיא מרודדת ומהודקת לתבנית. ממשיכים בהכנה (אפיה או מילוי) ללא הפשרה, בהתאם להנחיות במתכון.
עוגיות מבצק עלים: ניתן להקפיא עוגיות מבצק עלים (כמו אוזני פיל למשל) שאינן מכילות קרמים מבושלים (כמו פטיסייר) או פירות, לאחר העיצוב. כשרוצים לאפות, מחממים את התנור, חותכים את גליל הבצק בעודו קפוא לפרוסות, מניחים בתבנית ואופים.
עוגיות זילוף או ניטוף: מכינים את העיסה, מזלפים או מנטפים על תבנית האפיה ומקפיאים. כשהעיסה קופאת, מעבירים את העוגיות לשקית ניילון או קופסה סגורה. כשרוצים לאפות מחממים את התנור, מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור בעודן קפואות.


הקפאה לאחר האפיה
עוגות עוטפים בניילון נצמד ומאפינס או עוגיות מכניסים לשקית ניילון א קופסה שניתן לסגור היטב. האריזה נועדה למנוע ספיגה של לחות וריחות לא רצויים. כדאי לצרף לכל אריזה פתק עם שם המאפה ותאריך שבו הוקפא.


מתאימים להקפאה:
עוגות שוקולד.עוגות שוקולד בחושות מפשירים בעטיפתן, בטמפרטורת החדר. עוגות  רטובות יותר ניתן להפשיר במקרר.
עוגות בחושות. הקפאה מיטיבה עם רבות מהעוגות הבחושות והן מתקבלות לאחר ההפשרה יציבות יותר ובעלות מרקם משופר. מפשירים בעטיפתן, בטמפרטורת החדר.
מאפינס.מפשירים בעטיפתם, בטמפרטורת החדר
מאפי קצף ביצים(מרנג). מוציאים מהמקפיא ומשתמשים מיד.
עוגות מוס וגנאש. מפשירים במקרר.
עוגות שמרים. מומלץ להפשיר ללא האריזה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.
בצק פריך.עוגיות ללא מלית ובסיס אפוי מפשירים בעטיפתם בטמפרטורת החדר.
פחזניות ללא מלית. מפשירים ללא עטיפה בטמפרטורת החדר וממלאים מיד.


לא מתאימים להקפאה:
מאפים-טארטים, עוגות בחושות או שמרים המכילים חתיכות פרי עסיסיות (תפו"ע, אגסים, תותים ופירות קיץ). תהליכי ההקפאה פוגעים במרקם הטבעי של הפירות, בין אם הפירות אפויים (כמו בשטרודל) או לא אפויים (כמו בטארט).
עוגות גבינה אפויות.
עוגות עם קרם כדוגמת קרם פטיסייר. קרמים מבושלים המכילים חלמונים ועמילן (קמח או קורנפלור) מאבדים ממרקמם במהלך ההפשרה.

 

הקפאה נעימה לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת