00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מרק עוף/הודו צח עם קרעפלאך- מתאים מאוד לסעודה המפסקת ועוד משהו...


בע"ה


מרק הודו צח עם כיסני בשר / ציפורה קרייזמן 

קל לעיכול ומתאים כארוחה מזינה לפני הצום.

 

מצרכים למרק של ציפורה:

6-8 כנפי הודו (רצוי נקבה)

2 גזרים

1 בצל גדול

2 שיני שום

½ פקעת סלרי

1 שורש פטרוסלינון

מספר גבעולי סלרי ופטרוסלינון

½ עגבניה

½ פלפל

1 קולורבי

1 כף מלח

10 כוסות מים


מצרכים למרק שלי (לסיר גדול מאוד):

עוף קטן שלם (או חלקי עוף כרצונכם, הכל הולך!)

1 שורש סלרי - קוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה - קוביות קטנות

2 תפוחי אדמה חתוכים לרבועים גדולים

1 בצל שלם

2 גזרים חתוכים לחצי וכל אחד ל-7

2 גבעולי סלרי על עליהם חתוכים גס

1 קישוא חצוי ומחולק ל-2 

15-20 כוסות מים

תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כף גדושה מרק עוף+2 שקיות למרק נמס בכוס(ראו תמונה מטה)
כפית חוואיג' למרק

הכנת המרק לפי ציפורה:
שוטפים ומנקים היטב את כנפי ההודו, אפשר לבשל את הכנספיים בשלמותם או לחצות כל כנף ל-2 חלקים. שמים בסיר את הכנפיים ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מסירים את הקצף המתהווה על פני המרק בעזרת כף מחוררת.
מסמנים בכל הירקות חתך אלכסוני ומוסיפים למרק. מתבלים במלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הכנפיים כשעה. מוציאים את הירקות ואת הכנפיים מהסיר לצלחת.
מחליקים למרק את כיסני הבשר וממשיכים לבשל את הכיסנים כ-15 דקות. טועמים אחד מהם כדי לראות אם הם מבושלים היטב. זהירות מבישול יתר, הם עלולים להתפרק.



הכנת המרק שלי:
כשאני מתכננת להכין מרק ירקות עם עוף, אני מתכננת לפחות יום מראש ומתחילה בבישול העוף. מכניסה אותו לסיר ענק, מוסיפה את המים ומבשלת כשעה. מכבה ומקררת ומעבירה ללילה למקרר. שיטה זו מקילה עליי את הוצאת השומנים מהמרק. השומן מתקרש וניתן להרימו כמיקשה אחת. הוא נראה כמו מרגרינה רכה. מוסיפה את כל הירקות ומביאה לרתיחה. מכניסים לקערית קטנה את כל התבלינים, מוסיפים כוס מים חמים, מערבבים היטב לאחידות התבלינים ומוודאים שלא נשארים גושים קטנים של מרק עוף. מוסיפים את תערובת התבלינים לסיר ומבשלים כ50 דקות עד שעה. 
מוציאים בעזרת כף מחוררת את העוף ואת הירקות לסיר אחר ומכסים שיישארו חם. מכניסים בעדינות את הכיסנים הקפואים למרק. מבשלים 15 דקות. זהירות מבישול יתר, הוא עלול לפרק אותם. מוזגים מכאן ומכאן כפי הטעם האישי שלכם.
 
הערה:
כדי לקבל מרק צח ממש, ניתן להעביר את מי המרק (עוד לפני הכנסת הכיסנים) למסננת צפופה וכך כל שאריות הירקות הקטנים שהתפרקו, יישארו במסננת והמרק יהיה צח לחלוטין.
 
אפשר להוסיף גם חופן אטריות דקות לבישול יחד עם הכיסנים או לאכול את המרק הצח רק עם שקדי מרק.
 
קליל, בריא, מזין  וטעים!
 
 

מתכון לכיסני בשר (קרעפלאך):


 

לבצק:

1 ביצה

שליש כוס מים

חצי כפית מלח

כ-2 כוסות קמח


למלית הבשר:

150-200 גר' בשר טחון

2 כפות שמן

1 בצל גדול

מלח

פלפל שחור


למלית כבד:  (לבחירה)

150-200 גר' כבד צלוי

2 כפות שמן

1 בצל גדול

מלח

פלפל שחור

מכניסים לקערה ביצה טרופה. מוסיפים מים ומלח. ממשיכים להוסיף קמח ולשים בצק. תחילה בכף עץ ואחר כך ביד. עד שמקבלים בצק גמיש ונוח לרידוד. מכסים את כדור הבצק ומעמידים בצד.


בינתיים מכינים את המלית:

קוצצים דק את הבצל ושמים במחבת עמוקה או בסיר שטוח. מוסיפים שמן ומטגנים תוך כדי בחישה עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון או הכבדים הקצוצים לחתיכות קטנות. ממשיכים לטגן ולבחוש עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה. מתבלים את תערובת המלית ומבשלים עוד כשתי דקות נוספות.

מקמחים היטב משטח עבודה. מרדדים את כדור הבצק לעלה בעובי של כ-2 מ"מ. בעזרת כוס רגילה קורצים עיגולים. את עודף הבצק בין העיגולים אפשר לאסוף, לעבד שוב לכדור בצק, לרדד ולקרוץ עיגולים נוספים.

לוקחים כפית מהמלית, מניחים בחציו האחד של העיגול, מקפלים את העיגול לשניים. צובטים היטב באצבעות את קצוות האיחוי לסגירה מושלמת. ניתן לעשות זאת בעזרת חותכן מסוגנן לבצקים. תוצאה טובה ומקושטת מקבלים אם לוחצים את הקצה המעוגל בעזרת לחיצה קלה עם מזלג.

את הקרעפלאך כדאי לבשל בסיר מרק, אך גם ניתן להרתיח סיר עמוק עם מים וכפית מלח ולבשל בהם את הקרעפלאך כ-15 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת. מעבירים לקערה ומטפטפים מעט שמן למניעת הידבקות.

 


לבריאות ובתיאבון!


*שלא תחשדו בי חלילה שאלו כיסנים מעשה ידיי. אמנם אני אוהבת לעבוד במטבח ולא נרתעת מעבודה קשה, אבל הספיקה לי פעם אחת הכנה של קרעפלאכים כדי להבין כמה עבודה רבה יש בה.. למה לי שוב? מצאתי כיסני קרעפלאך מעולים ב'קפואים' ברשתות השווק. מכרו אותם גם במבצע של 2 חבילות ב-30 שקל. לא שווה???

ואפילו צילמתי לכם...

 ממליצה על שדרוג למרק על ידי תוספת 2-3 שקיות קטנות מהאריזה הזו-

טעים מאוד!!!

 

 

 

 




 

ועוד דבר קטן שרציתי לספר לכם ואולי תקבלו רעיונות גם אתם (לאלו מביניכם שיש סוכה ומעוניינים לקשט אותה, או המתארחים שרוצים להביא איתם קישוט לסוכה מעשה ידיהם כמתנה מקורית לסוכת המארחים שתשאר לאורך זמן והם יזכרו אתכם כל זמן שיביטו בהם (אני מאחסנת את הקישוטים שלנו לסוכה בבויידעם והם מחזיקים מעמד כבר שנים)..

ברשומה של העופות הממולאים שלי כתבתי על כך שבחופש הגדול ניצלתי חלק מהזמן להכנת קישוטים לסוכה עם הילדים. גזרנו תמונות יפות מעיתונים/ג'ורנאלים/חוברות, הדבקנו על בריסטולים, גזרנו פה, קישטנו עם טושים שם, הדבקנו חרוזים וכו'.. קישוטים נחמדים ולא יותר מכך. משהו בסגנון הדברים שהם מכינים בבית הספר..

אבל, דווקא אחר שהילדים חזרו ללימודים, עלה בראשי להכין משהו נחמד לסוכה, קצת יותר מושקע, ומחומר גלם שהיה ראוי להשליך לפח.. ראו איך הוא משתלב יפה על הקיר-

 

 

 

תליתי אותו שם רק כדי לראות איך זה. האמת שזה כל כך מקסים, ונראה כאילו מדובר בקישוט העשוי מעץ ממש.

הוא נשאר שם עד עכשיו תלוי.. אתם מזהים במה מדובר?




הנה, ראו -

משולשי קרטון של 'פיצה האט' 



הנה בקצרה מה שעשיתי, אולי תקבלו רעיון כזה או אחר...

חוררתי בעזרת מחורר את הקרטונים, הנחתי אותם על רצפה מרופדת בניירות עיתון. ריססתי תרסיס זהב שהיה לי בבית (לפני שנים, היו זמנים שהייתי מכינה עבודות יצירה יא'חסרה..)

השארתי לייבוש.  הדבקתי מדבקות של פרחים שהיו לבת שלי, אפשר גם לגזור פרחים או כל דבר אחר ממפיות נייר ולהדביק במקום מדבקות. שוב ייבוש. מרחתי לק ליצירת סדקים לאפקט מראה עתיק (ניתן למצוא בחנויות ליצירה- סטפ1+סטפ2 במריחה של שתי וערב), שוב ייבוש. הדבקתי לכל קרטון סוג אחר של קישוט/פרח, ובעזרת צבעי טוליפ שונים ניקדתי מסגרת מסביב לכל אחד, שוב הנחתי לייבוש. לבסוף השחלתי חוט פשתן בין החורים ואיחדתי בין הקרטונים. לכל קרטון חוררתי חור גם בתחתיתו ומשם משתלשל לו צדף קטן (עם חור) המחובר בחוט שקוף (כמו חוט דייג).  

את רוב חומרי היצירה ניתן למצוא בשפע מבלבל בחנויות של 2 שקלים הפזורים בכל רחבי הארץ. כיף להכין!!

הנה מקרוב -


ואם ביצירות עסקינן... 


יום אחד, מעצבן במיוחד, כשהזזתי את שולחן פינת-האוכל כדי לשטוף הרצפה, חשבתי משום מה שאם אזיז את השולחן מצידו האחד, הכיסאות יהיו ממושמעים ויזוזו גם הם ביחד עם השולחן. ומה קרה? כצפוי (לא לי באותו זמן), שני כסאות עץ כבדים נפלו על המקרר והוא קיבל מכה בקול רעש גדול. מי לא מכיר את הצביטה בלב כשמשהו בבית נהרס/נשבר?

צער או לא צער... הייתי חייבת למצוא פתרון יצירתי להסתרת המכות האלו, כי לא ייתכן שבכל פעם שאעבור ואביט בהן, ימשיך ליבי להצבט ככה סתם..

ניגשתי למגירת חומרי היצירה שלנו, אחר פישפוש קצר במגירה,

שלפתי:


* שני מלבני מגנטים של פרסומות מתוך שקית עמוסת מגנטים (מה, אתם לא אוספים את המגנטים המעצבנים האלו שמדביקים שליחי המפרסמים על דלתות הבית, חדשים לבקרים? להההא... לכלכתם! אחלה שימוש אפשר לעשות איתם.. עם כמה שהם מעצבנים..)

* "שתי כפות ידיים" מבד (חבילה של 10 בחנויות של ה-2 ש"ח)

* מספריים

* דבק חם


שלום באי, יוני שירותי דלק בע"מ, נעמת לי מאוד..


הניחו את האובייקט שאתם רוצים למגנט על צדו ההפוך של המגנט, סמנו גודל בעזרת עט, גזרו. הדביקו בעזרת דבק חם. שימו לב שאתם מורחים את הדבק על צדו הכתוב של המגנט ולא על הצד השחור.


 

וואלללה (Vwalla) -

 


אין זכר עוד למכות הצובטות לי בלב...


בהצלחה עם רעיונות מקוריים אחרים!

סומכת עליכם... 


דבר אחרון, אל תשכחו לשתות המון. מהיום מלאו את הגוף בנוזלים. שיעבור עליכם ועלינו צום קל ושיהיה גם מועיל (לנשמה בעיקר ולא לדיאטה)  :) 
 
תודה שביקרתם אצלי גם היום, 
גמ"חט!!!
קרן.
 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

77 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת