00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט שורשים

סלט דומה לסלט הזה אכלתי במסעדת ריפאבליק ב-M הדרך לפני כחודש. מסעדה מצויינת אגב בה אכלנו מנות מצויינות ללא יוצא מין הכלל (שתי משפחות עם ילדים וכולם נהנו!), השרות היה אדיב ומהיר, המנות יפות וטעימות וגם הוגשו בו זמנית!, פונקנו במנות נוספות ע"ח הבית, סתם כך כי הם נחמדים. בקיצור - מומלץ בחום!!
ולעינייננו, אני הזמנתי דג דניס צלוי בגריל וביחד איתו הגיע הסלט הפשוט והטעים הזה. סלק חי עם קולורבי, כמה עלים ורוטב הכי פשוט שיש. לפעמים, לא צריך יותר מזה בשביל להמהם בתענוג מעל הצלחת.
 
את הסלט כבר הספקתי להכין כמה פעמים מאז אבל מאיזו שהיא סיבה שלא ממש הצלחתי לעלות עליה, לא צילמתי את הסלט מוכן :-) אולי כי מיהרתי לאכול? אולי...
 
סלט שורשים
בהשראת מסעדת ריפאבליק
 
מצרכים:
2 ראשי סלק - רצוי קטנים - קלופים (לא מבושלים!) כ-300 גר'
1 ראש קולורבי קלוף
צרור עלי רוקט / בייבי
1כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
 
 
אופן ההכנה:
את הסלק והקולורבי פורסים לפרוסות דקות ואת הפרוסות חותכים לגפרורים דקיקים. אם יש לכם מנדולינה שתעשה לכם את העבודה, מה טוב.
שמים כל ירק בקערה נפרדת כדי שהקולורבי לא "יתלכלך"מהסלק לפני ההגשה.
מערבבים עם הקולורבי את העלים ומתבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל.
ממש לפני ההגשה מוסיפים את הסלק ונהנים.
הקולורבי יקבל צבע וורדרד משהו מהסלק אבל זה ממש לא נורא, הסלט כ"כ טעים שמובטחות לכם מחמאות מכל יושבי השולחן.
** הסלט נשמר עד יומיים במקרר.
** אפשר ורצוי להוסיף גם גפרורי גזר.
 
 
 
 
 
 
 
 
** 100 גר' סלק שווה ערך ל-1/2 נק' של שומרי משקל 
** כף שמן זית - 2.5 נק'
 כל הסלט כ-  4 נק' (תלוי במשקל הסלק)
 
 
גמר חתימה טובה.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת