33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

מלאכים לימוניים בגן עדן

 

 

מצרכים

חבילת גלידה בטעם לימון (אפשר סורבה), ג'לי נענע (קרצתי לצורת פרחים קטנים), עוגיות חמאה לימוניות (בצורות מלאכים ולימונים).

 

                 גלידת לימון (או סורבה)

* חבילת גלידה בטעם לימון – אני הכנתי מחבילות שמוכרים כאן באיטליה לסורבה, אפשר להשתמש בגלידת לימון קנויה.

 

        פרח ג`לי נענע

* מצרכים לג'לי נענע:

צרור עלי נענע

13 גרם אבקה להכנת ג'לי שקוף

3-4 כפות סוכר

250 מ"ל מים

 

                       שני פרחי ג`לי נענע 

אופן הכנת ג'לי נענע:

גורסים צרור עלי נענע בבלנדר יד עם מעט מים.

אבקת ג'לי שקופה ומים – להכין לפי ההוראות על האריזה.

אצלי כל אריזה מכילה 13 גרם אבקה להכנת ג'לי שקוף ואופן ההכנה הוא לשים בסיר 3-4

כפות סוכר ותוך כדי ערבוב להוסיף 250 מ"ל מים (להוריד מכמות המים הכללית של ה-250

מ"ל את כמות המים שגרסתם איתה את עלי הנענע). לשים את הסיר על האש קטנה ולערבב

כדקה, תוך כדי להוסיף את עלי הנענע הגרוסים ולהוריד מהאש. להשאיר את הג'לי להתקרר

כשתי דקות ואז להעביר אותו לכלי שיכול להיכנס למקרר (אני השתמשתי בתבנית, אפשר

להשתמש בתבנית סיליקון ולאחר מכן לקרוץ ממנה צורות עם קורצי עוגיות). לאחסן במקרר

ללילה. למחרת להעביר את הג'לי למשטח סיליקון ולקרוץ צורות או לחתוך לקוביות.

 

                        עוגיות חמאה לימוניות עם עיטורי שוקולד לבן ושוקולד מריר - למונצ`וק

עוגיות חמאה לימוניות בצורות מלאכים ולימונים

מתכון מאומץ לעוגיות חמאה מהבלוג של "בצק אלים" (מהמתכון עוגת גבינה בצק עוגיות

http://www.bazekalim.com/2010/06/18/cookie-dough-cheesecake/) אני כמובן שיניתי אותו

 

המצרכים לבצק עוגיות לימוניות שאני השתמשתי בהם:

150 גרם חמאה רכה

כוס סוכר חום

1 ביצה

חצי כפית מלח

1 ושלושת רבעי כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

גרידת לימון - מלימון אחד גדול (לאחר מכן לקצוץ את גרידת הלימון כדי שתשלב טוב בבצק)

1 בקבוקון של תמצית טעם לימון (2 מ"ל)

 

אופן הכנת עוגיות חמאה לימוניות:

לערבב את כל המצרכים ורק בסוף להוסיף את גרידת הלימון, לשים בקירור כדי שהבצק יהיה

נוח לעבודה.

להוציא את הבצק מקירור ולרדד בעזרת מערוך – לקרוץ בעזרת קורץ עוגיות בצורת מלאך וקורץ

בצורת לימון. לאפות בחום של 180 מעלות צלסיוס בתנור שחומם מראש עד הזהבה קלה מאוד

(שימו לב לא לשרוף את העוגיות...), להוציא את העוגיות ולהניח בקירור.

 

* אני רציתי קצת טעם וצבע שוקולדיים בעוגיות הלימון שלי אז המסתי מעט שוקולד מריר

ובצלחת אחרת מעט שוקולד לבן ו"שיחקתי" עם שני השוקולדים בעזרת קיסם שיניים (נקי!)

ליצירת מראה "שיש" - לא חובה!

 

אופן הרכבת הקינוח:

 

1. לשים בכוס זכוכית שקופה 2 כדורי גלידת לימון (אפשר סורבה).

2. להניח בעדינות מעל צורות ג'לי (כמו שכתבתי אפשר לעשות קוביות ג'לי או לקרוץ ג'לי

בצורות בעזרת קורץ עוגיות – אני השתמשתי בקורץ בצורת פרח קטן).

3. מעל הג'לי להניח עוגיה אחת של מלאך ועוגיה אחת של לימון.

4. אם רוצים אפשר לקשט במספר סוכריות עגולות קטנות בצבע כסף.

 

והתוצאה לפניכם

      מלאכים לימוניים בגן עדן - תמונה של קינוח לפני הגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת