11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

טריפל עוגיות 3 - חיתוכיות תפוחים

טריפל עוגיות 3 - חיתוכיות תפוחים

אצלנו במשפחה המתכון הזה הינו מתכון וותיק ומאוד אהוב. אבל אצל אימא שלי הוא עבר אי אילו שינויים כי אחד אוהב את העוגה הזו רכה מאוד, השני קצת שחומה ומתפצפצת, השלישי עם ריבה חמצמצה, ורביעי בכלל לא אוהב ריבות... אני אישית אוהבת כאשר החיתוכיות שלי שחומות, הריבה הופכת להיות סמיכה-סמיכה על הגבול טופי, וכשהמרקם קרנצ`י כזה כמו עוגיות. וכבר מזה זמן רב אני מתכננת להכין חיתוכיות כאלה, אך בסוף זה נדחק ונשכח.

 

והפעם לכבוד החג ועבור משלוחי המנות שלי החלטתי שסוף סוף זאת הזדמנות מעולה ליישם את התוכנית הזאת, רק להחליף את הריבה בתפוחים ודבש (אם כבר חג, אז עד הסוף...). קיבלתי מאימא את המתכון, אבל החלטתי להשמיט ממנו את השמנת החמוצה כי אני לא רוצה לקבל רכות (כמו שאימא שלי אוהבת), אלא דווקא פריכות. אנחנו קוראים לעוגה הזאת "עוגה מגורדת" בגלל שאת השכבה העליונה מגרדים בפומפייה עבה מה שמעניק לחלק העליון מרקם עדין יותר ופחות דחוס. וכמובן גם המראה מיוחד.

 

אפיתי את העוגה בתבנית מרובעת (כמעט) לא גדולה 26X22,5. ולא הספיק לי הבצק לשכבה העליונה. אולי הייתי צריכה לרדד את החלק התחתון דק יותר ולהשאיר חתיכה גדולה יותר עבור השכבה העליונה, ואולי הייתי צריכה לקחת תבנית עוד יותר קטנה, אבל בשורה התחתונה זה לא כ"כ הפריע. מצאתי איך לצאת מזה. הבצק שהיה לי לחלק העליון כיסה משהו כמו רבע עוגה, ובשביל השאר פשוט הכנתי פירורים עם חמאה, קמח, שיבולת שועל וסוכר ופזרתי מעל העוגה (כמו לקרמבל). ויצא עוד יותר עדין מהמצופה.

 

מרכיבים:

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1 חבילה חמאה רכה (200 גרם)

1 ביצה שלמה

2 חלמונים

 

6 תפוחים גדולים

20 גרם חמאה

1 כף סוכר

1 כף דבש

1/2 כפית קינמון

 

הכנה:

1. להקציף את החמאה המרוככת עם הסוכר עד לקבלת מסה בהירה ואוורירית. להוסיף את הביצה והחלמונים ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

2. לנפות את הקמח וא.האפייה לקערה נפרדת. להוסיף אותו לתערובת החמאה ולהמשיך לערבב רק עד שכל המרכיבים מתאחדים.

 

3. להעביר את כל הבצק לניילון נצמד ולהכניס למקפיא למשך שעה.

 

4. בינתיים להכין תפוחים: לשטוף ולקלף את התפוחים. לחתוך אותם לקוביות בינוניות.

לחמם במחבת על אש בינונית את החמאה, להוסיף את התפוחים, הסוכר, הדבש והקינמון. לבשל כ-4-5 דקות, עד להמסת הסוכר והתרככות התפוחים.

 

5. לחמם תנור ל-180 מעלות.

להוציא את הבצק מהמקפיא ולחלק לשנים – 1/3 לחלק העליון, 2/3 לחלק התחתון.

לשמן מעט את תבנית האפייה.

את החלק התחתון אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה או פשוט לרפד איתו את התבנית ידנית (לתלוש חתיכות מהבצק ו"להדביק" לתבנית עם הידיים).

לרפד את תחתית התבנית עם הבצק, מעל הבצק לפזר את התפוחים, ומעל התפוחים לגרד בפומפייה עבה את הבצק הקפוא שנותר.

להכניס את המגש לתנור ולאפות 35-45 דקות.

 

הערות שוליים: במתכון של אימא שלי בבצק יש עוד 6 כפות של שמנת חמוצה (וכמובן אז יותר קמח). אני וויתרתי כי אני לא אוהבת את החיתוכיות האלה רכות. כמו כן, אימא שלי משתמשת רק בחלמונים עבור הבצק, כלומר 3 חלמונים.

 

ייתכן ועדיף לחלק את הבצק לשני חצאים שווים ולא לשליש ושני שליש, אולי כך גם לחלק העליון יספיק הבצק.

 

את התפוחים אפשר להחליף בריבה כמו שזה במתכון המקורי שלנו.

 

במתכון של אימא שלי מקציפים מעט את החלבונים הנותרים ומורחים בהם את הריבה/התפוחים ואז מעל מגרדים את הבצק העליון. וויתרתי גם על החלק הזה (לא נראה לי עקרוני) והשתמשתי בחלבון להכנת טווילים.

 

עכשיו לעניין הטעם והמרקם. בעיניי, יצא משגע. שונה למדי מהעוגה של אימא שלי (אותה קצת הפסקתי לאהוב בגלל המרקם החדש שאימא יצרה עם השמנת), נורא-נורא-נורא עדינה ושברירית. הבצק יצא פריך במיוחד ונמס בפה עוד לפני שלועסים. החלק העליון שלא היה מגורד אצלי אלא "פירורי" רק הוסיף לעדינות העוגה (אולי בכלל אאמץ שיטה כזאת במקום לגרד). ותחתית העוגה יצאה אחידה בצבעה שהייתי חייבת לצלם גם את התחתית כדי להשוויץ שלא נשרף אפילו טיפ`לה (תודו, לא תמיד זה קורה...)

 

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

נכון שהצבע אחיד ויפה??

 

 

 

Nati

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת