00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קרפלך ראש השנה 2011

קרפלך ראש השנה 2011

 

 

 

קרפלך

בצק הקרפלך הזה יאומץ במטבחי ללא  ספק. לקראת ראש השנה הכנתי אותם לראשונה, מצאתי את המתכון באינטרנט וכל הקרדיט מגיע לאלי לנדאו. והפעם קרצתי את הבצק בכוס עגולה, ולהידוק וקישוט סופי , קיפלתי כל עיגול, וחתכתי/הידקתי בחותכן עוגיות פרח. כמובן שאפשר להכין את הקרפלך בצורות שונות כפי שתראו בתמונות.

 

הקרפלך מוכנים לבישול ו/או להקפאה

 

המילית לגמרי שלי. תערובת של בשר גולש עגל משובח בתוספת כמה כבדי עוף מטוגנים בנפרד. טחונים יחד עם הבצל והרוטב והשמן בו בושלו.

 השילוב היה מצויין, בכל צלוחית מרק היו שלושה קרפלך + גזר ו/או קישוא, דלעת, קולרבי, פטרוזיליה סלרי , כל אחד קיבל לפי בחירתו,

 .

בהחלט סיפור הצלחה.

לבצק:

2 כוסות קמח

1 כף מלח

2 חלמונים

1 כף שמן זית

מילית:

חבילה בשר גולש עגל איכותי

4 כבדי עוף

4 בצלים גדולים

2-3 שיני שום

שמן קנולה/זית לטיגון

1 ביצה טרופה

מלח

פפריקה

פלפל שחור.

*מתחילים יום קודם עם המילית.

גולש:

מטגנים בסיר עם שמן קנולה את קוביות בשר הגולש, היטב, מכל הצדדים עד לסגירה, מוסיפים קוביות/פרוסות משני בצלים גדולים,2-3 שיני שום, מערבבים היטב, אחרי כ 10 דקות מוסיפים פלפל ומלח, מוסיפים מים רותחים, ומעט אבקת מרק עוף. מבשלים על אש קטנה תוך הוספת מים רותחים לפי הצורך עד שהבשר רך, כשעה לערך.

הכנת הכבד:

מנקים את הכבדים מגידים, משרים במים כחצי שעה- מסננים.

בנפרד, מטגנים קוביות של שני הבצלים הנותרים, עד הזהבה קלה. מוסיפים את הכבדים, מטגנים יחד על להבה בינונית, עד שהכבד אינו דמי, והוא מטוגן מכל צדדיו. להוסיף מלח ופלפל. לקרר.

הכנת המילית. כאשר הגולש התקרר, מוציאים/מסננים את הבשר והבצל בכף מחוררת, וטוחנים במטחנת בשר.

טוחנים את הכבדים והבצל ומוסיפים את השמן בהם טוגנו. לערבב יחד, לתקן תיבול, להוסיף ביצה טרופה, לערבב היטב בכף.

הכנת הבצק:

להכין בצק רבוך . להרתיח כוס מים עם המלח, להסיר מהאש, להוסיף בבת אחת כוס קמח, לערבב היטב ונמרצות, להוסיף  2 חלמונים להעביר למשטח עבודה, זה מלא גושים, והם יעלמו אחר כך עם העיבוד. לעבד עם כוס הקמח השניה, ולשים בתנועות נמרצות עד שמתקבל בצק רך וגמיש ואין גושים. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה, לשים בכל עיגול כפית מהמילית, לקפל לחצי ירח, ולהדק בחותכן עוגיות (כמו בתמונה), במזלג  או באצבעות. להניח על משטח מקומח, בשכבה אחת. אפשר להכין מראש, לשים בין השכבות נייר אפיה, לקמח ולהקפיא עד לפני הבישול.

אחרי הקפאה, אפשר להעביר לקופסה סגורה היטב עם מכסה. להוציא רק הכמות הדרושה לבישול, לבשל במי מלח ושלוק שמן, עד שצפים למעלה. לבשל כדקה נוספת, להוציא בכף מחוררת על מגש שטוח.

 

 

הערה: לכמות המילית הזאת הוספתי עוד חצי כמות בצק.

אני נוהגת להכין כמות גדולה לפני החג.

בתבנית תנור גדולה אני מניחה נייר אפייה, מפזרת קמח, מסדרת את הקרפלך הממולאים, מקמחת שוב שלא ידבקו, ושוב שמה נייר אפיה מקמחת ושמה שכבה שניה, כך עד שנגמר כל הבצק. עוטפת הכל בשקית ניילון ענקית ולמקפיא ,.

אחרי שהקרפלך קפואים אפשר להעביר לקופסת פלסטיק עם מכסה תואם, ולשמור בהקפאה עד לבישול. להוציא רק את הכמות הדרושה. אם נשאר אחרי הבישול, לשמור בכלי מכוסה  עד יומיים לחמם במרק עוף רותח.

 

 

תצטרכו להאמין לי, בחיי, יש פה קרפלך...

אותו מתכון בדיוק , ברור יותר, בגרסה  של 2015

 

 

מוציאים מהמקפיא, ומיד מבשלים, כמו פסטה,  במים מומלחים קלות,

 עד שהקרפלך צפים, מוציאים בכף מסננת, למגש שטוח.

מגישים במרקיה, עם מרק רותח, מלא ירקות, ירק תיבול ובשר עוף + בקר,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת