33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

"עיקריות" קטנות או ממולאים לנישנושים.

אחת הבעיות בארוחות חג, הן הכמויות, המגוון, גודל המנות...

בעיקר אם אתם רוצים ואוהבים להתנסות ולטעום מרוב המנות המוגשות.

מה שבדרך כלל קורה אצלנו, שכשמגיעים בשעה טובה ל"עיקריות" , הבגדים החגיגים במצב פקיעה,

העור סביב חגורת המותניים נמתח עד לקצה גבול הגמישות האפשרית, הקיבה במצב של הצפה....

אבל העיניים ובלוטות הטעם ממשיכים לעבוד....

לכן, בשנים האחרונות, בערבי החג שבהם השולחנות יוצאים בזעקות: HELP !!! תחת עומס התקרובת. אני, מגישה "עיקריות" קטנות.

כאלה שייענו לצורכי העינים והבלוטות שעדין עובדות, אבל יתיחסו בעדינות, בכבוד ובהקשבה לכל יתר האברים בגוף שמבקשים התחשבות. כמובן, שאני לא יכולה לוותר על המגוון שהרי בת למשפחה יהודיה כשרה אנוכי וככזאת מתקשה לוותר באופן כללי ובעיקר באופן פרטי, כשפעמי ערב חג מתקרבים ובאים.

 "עיקריות קטנות" או ממולאים לנישנושים.

עגבניות קטנות מידה, חצילונים, פלפלי שישקה, עלי מנגולד, שיזיפים מיובשים.

ראשית נתייחס להכנות, בעיקר של החצילונים והעלים.

החצילונים - הוכנסו לסיר מים רותחים שהומלחו וכן הוסף להם כף חומץ למשך 5 דקות של רתיחה משותפת ואחר כך הוצאו לקערת מים קרירה. קופדו ראשיהם ובעדינות (כמו בקישואים), הוצא בשרם בכדי ליצור חלל למילוי.

עלי המנגולד - הוכנסו גם הם למים כנ"ל רק למשך 2 דקות והועברו אחר כבוד למים קרים. אחר כך הוצאו - נפרסו ונחתך מהם הגבעול בעדינות (הוא לא נזרק חלילה אלה הפך להיות המצע בסיר שעליו הונחו כל הממולאים). כל עלה מנגולד גדול, נחתך בעדינות לגודל של עלה גפן יפה. על כל עלה מנגולד חתוך הונחה פרוסת פסטרמה פרוסה דק דק, עליה המילוי (שיובא להלן), ואז הגילגול - כמו עלי גפן.

ועכשיו למילוי! וכאן כל הסודות כולם!!!

מצרכים:

1קג' בשר עגל עם מעט מעט שומן.

1/2 חציל מקולף

1 קישוא

3 שיני שום

זר פיטרוזליה+כוסברה+שמיר

5 פיטריות שמפיניון

1 תפוח אדמה בינוני

לטחון את כל אלה ביחד.

תבלינים:

1 כפית פפריקה

1 כפית בהרט

2 כפות סילן

2 כפות רוטב סויה

 מלח פלפל

1/2 כוס יין אדום.

לערבב היטב עם הטחונים ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתידדות.

בזמן הזה לטגן מעט

300 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות קטנות

 200 ג' פסטרמה של חזה בקר חתוכה לקוביות קטנות קטנות.

להוסיף לטחונים

ו1 כוס אורז מבושל למחצה  גם אותו להוסיך לתערובת המילוי

ועכשיו הכל מוכן למלא את הירקות שחיכו עד עכשיו בסבלנות.

 

 רוטב עגבניות לעגבניות (הקטנות) הממולאות.

2 עגבניות בקוביות + ה"תוך" של העגבניות המרוקנות.

50 גר' רסק עגבניות

זר של שמיר +פיטרוזליה + כוסברה, קצוץ דק דק דק.

2 שיני שום כתושות.

1/2 כוס יין אדום יבש.

1 כף סילן

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צילי מתוק.

1 כף פפריקה

מלח פלפל.

11/2 כוסות מים.

מערבבים היטב מרתיחים ואחרי רבע שעה - הרוטב מוכן להמשך.

ממלאים את העגבניות ל2/3 בערך מגובהן, מניחים בסיר על מצע של גבעולי עלי המנגולד, יוצקים כף מהרוטב לתוך העגבניה שמולאה ומכסים כל עגבניה בכיפתה. את יתר הרוטב יוצקים מעל. מכניסים לתנור שחומם לכ 200 מעלות, לחצי שעה, אחר כך מורידים לכ - 120 מעלות, לעוד שעתים שלוש.

הרוטב לשאר הממולאים

ציר מרק עוף

2 כפות סילן

2 כפות רוטב סויה

1/2 כוס יין לבן

בהרט

מלח ופלפל

עירבוב טוב ויציקה של הרוטב על כל הממולאים שסודרו בסיר רחב, בשכבות.

להכניס לתנור שחומם לכ 200 מעלות, לחצי שעה, אחר כך מורידים לכ - 120 מעלות, לעוד שעתים שלוש.

כך הם ניראים לפני הרוטב והבישולים

 

 

וכך ניראים החצילונים - אחרי

זהו!        עכשיו לאכול!.... בתאבון וחג שמח.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת