00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

מתכוני סלטים לכבוד שבת(ב`)

בע"ה


סלטים לכבוד שבת וימים טובים(ב`)


מתכון ללימון כבוש


הכמות יוצאת גדולה ונשמרת חודשים רבים במקרר. משדרג סלטים ובעיקר הולך טוב עם דגים מרוקאיים מבושלים או בתנור, והכי טעים(לי בכל אופן) בסלט שעלה כאן, בשידוך עם רצועות פלפל חריף קלוי על האש ושמן זית)

מצרכים:

6 לימונים צהובים שקליפתם דקה (בערך קילו)

1 כף גדושה פפריקה או פפריקה חריפה או פפריקה גרוסה - לפי הטעם האישי 

מעט צ`ילי גרוס - לבחירה

4 כפות מלח דק

חצי כוס שמן קנולה

מיץ משני לימונים 


הוראות ההכנה:

יש לשטוף היטב את הלימונים, לייבשם בנייר מגבת. הסירו את העוקץ ואת זנב הלימון. פרסו פרוסות בעובי כ-7 מ"מ. את הפרוסות, יש לחצות לחצי. הסירו את הגרעינים והעבירו לקערה.

הידיים של אמא (אימשימדורהההה)

תבלו בתבלינים מלבד השמן. מערבבים ומשאירים את הלימונים כשעה בקערה. הקפיצו מדי פעם את הקערה לעירבוב אחיד

יוצקים את השמן מעל הלימונים ושוב מקפיצים את הקערה לערבוב אחיד

 

מעבירים את התכולה לצנצנות או לכלי סגור כלשהו

 

השאירו כיממה מחוץ למקרר כשאתם מקפידים להפוך מדי פעם את הצנצנת על ראשה וההיפך.

אחר כיממה, הכניסו למקרר. תהנו כמה חודשים טובים...

 

לאמא שלי האלופה היה רעיון מצויין להכין מהלימונים הכבושים - ממרח לימון כבוש. פשוט מרסקים (בממחה, במג`ימיקס או בבלנדר מוט) כמות-מה של הלימונים הכבושים, מעבירים לצנצנת קטנה ומזליפים שמן מלמעלה שיישמר טוב יותר ולא יבאיש.

הולך מצויין(!!!) עם תבשילי דגים, קציצות דגים, סלט עגבניות חריף, כממרח על פרוסה, עם דגים בתנור/בטוסטר אובן ועוד ועוד..

שומרים במקרר בצנצנת עטופה ב-2 שקיות קטנות כדי למנוע נזילות מהשמן (אולי לי לא היה מזל עם הצנצנות שלי, לא יודעת...)

ממרח לימון כבוש

 


כאן תוכלו לראות שאני משתמשת בו לתיבול דגים בתנור.. אם תלחצו על התמונה, תכנסו לפוסט של הדגים בתנור..

בתיאבון!!!!





מתכון לחצילים מטוגנים (פשוטים)


שוטפים שני חצילים ארוכים, טריים וקלים. פורסים אותם לפרוסות בעובי סנטימטר-סנטימטר וחצי.(ניתן גם חצאי פרוסות).

על מגש גדול זורים באופן אחיד מעט מלח גס ומניחים את הפרוסות אחת ליד השנייה. זורים מלח גם מעליהן.

מניחים במקום שטוף-שמש כשעה. תחת זרם מים חלש(צריך לחסוך במים!) שוטפים את הפרוסות מהמלח משני הצדדים.  מעבירים למסננת. כעת פורסים ניירות מגבת על השולחן/השיש ומניחים את הפרוסות השטופות. מכסים בנייר גם מלמעלה ובינתיים מחממים שמן בסיר הטיגון. בודקים עם קיסם אם השמן מספיק חם (אם בועות `מרקדות` מסביב הקיסם, סימן שהשמן מוכן). בזהירות מניחים פרוסה אחר פרוסה בתוך הסיר אחת ליד השניה שתהיה רק שכבה אחת. אחר שהצד התחתון של הפרוסות מוכן, הופכים ומטגנים גם בצד השני. מוציאים בעזרת מסננת, על ניירות אפייה. כשזה חם, זה הכי אחי!






 

מתכון לסלט טחינה עם שידרוג נפלא

מצרכים:

פחית/קופסא טחינה גולמית ½ ליטר

מיץ מלימון 1 גדול או שניים בינוניים

מלח לפי הטעם

3 שיני שום כתושים או מעט אבקת שום 

2 כפות שומשום קלוי (בסיר/מחבת ללא שמן תוך ערבוב מתמיד עד שמעט משחימים)

מעט שומשום שחור בהגשה - להגשה - לבחירה

רבע חבילת פטרוזיליה טרייה קצוצה - להגשה - לבחירה

 


יוצקים לקערה את הטחינה הגולמית, השום, את מיץ הלימון ומים קרים מהמקרר או מי קרח(מים קרים חובה) כל פעם קצת תוך ערבוב מתמיד(אני משתמשת בבלנדר מקל) עד שתגיעו לסמיכות שאתם אוהבים. (אני מעדיפה את הטחינה די נוזלית ויש כאלה שיעדיפו אותה סמיכה, לכן אין כמויות), הוסיפו מלח לפי הטעם האישי והשומשום הקלוי. בהגשה פזרו מעט שומשום שחור. בתיאבון!





 

מתכון לסלט חצילים קלויים עם פלפלים חריפים קלויים:

 

מצרכים:

שני חצילים קלויים על אש גלויה

שלושה פלפלים ירוקים חריפים קלויים על הגז

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

 

הוראות ההכנה:ראשית כשאתם בוחרים את החצילים בשעת הקניות, העדיפו את החצילים הקלים ולא את הכבדים. שוטפים כל חציל היטב ומניחים על רשת שעל הגז. קולים על אש בינונית עד שהקליפה הופכת להיות שחורה-פחם, תוך כדי הפיכתם מדי פעם בפעם למקומות שעדיין לא עשויים וכדי שלא ייחרכו יותר מדי והבשר ייצטמק. אחר שמוכן, מעבירים למסננת מפלסטיק ומקלפים את הקליפה(אני לא מנקה באופן יסודי את החציל מהקליפה, במכוון, כדי  שטעם הקליפה החרוכה יעניק מעט טעם מעושן לסלט). משאירים במסננת לניקוז הנוזלים המופרשים מהחצילים כשעתיים.

בינתיים קולים פלפלים חריפים על האש עד שמוכנים וקליפתם הפכה לשחורה (לא פחם.אל תזוזו מהאש כי זה נעשה מהר). מקלפים וחותכים לקוביות קטנות או טבעות.

מניחים את החצילים על קרש חיתוך וחותכים בעזרת סכין לקוביות (זה לא ממש יוצא קוביות,אבל הבנתם אותי.. נכון?) המטרה היא לא לרסק את החצילים אלא שיורגשו חתיכות קטנות שלמות של חציל קלוי.

מעבירים לקערה ביחד עם הפלפלים מוזגים שמן זית בנדיבות מעליהם, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומתענגים על כל ביס..

לבריאות!

      *המלצתי: ניתן להוסיף שום טרי כתוש לסלט (רק לצלחת ההגשה של אותה סעודה, לא לכל הקופסא שבמקרר כי טעם השום פוגם בסלט אחר התיישנות).       






מתכון לסחוג מדהים של אמא


4 חבילות כוסברה נקיים ושטופים על גבעוליהם

7 יח` פלפל אדום יבש מתוק

7 יח` פלפלים חריפים ירוקים

15 פלפלים מסוג שאטה קטנים אדומים

שני ראשים של שום

בערך כף שטוחה מלח

4 כפות כמון

1/2 כוס שמן קנולה

כף תבלין חוואיג` - לבחירה


לשטוף את כל המצרכים ולסנן היטב משאריות מים, להכניס את הכוסברה, הפלפל האדום והפלפל  הירוק החריף למטחנת בשר עם החורים הקטנים ולטחון.

את כל הכבודה להעביר למסננת דקה ולהשאיר כחצי שעה עד שיצאו כל הנוזלים. מעבירים את העיסה בשנית לטחינה נוספת כשבין לבין מכניסים מעט בכל פעם את השום ופלפל השאטה. מעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים.

לחלק לקופסאות איחסון. לצקת מלמעלה מעט שמן זית, ולהעביר להקפאה באריזות קטנות. להפשיר לילה לפני השימוש במקרר.

יאמי!!!




 

פלפלים חריפים כמו מטוגנים רק שלא טובעים בים השמן..

אני כל כך אוהבת פלפלים חריפים מטוגנים כמו בסטקיות, רק שלא תמיד מרשה לעצמי לאכול אותם כי עם הביס הראשון, כל הפה מתמלא שמן וזה מבעס לחשוב כמה קלוריות יכולות להיות בפלפל אחד. מצאתי שיטה בהבזק של רגע תוך כדי הכנות יום השישי במטבח. כבר הכנתי לשרוף אותם על האש ואז זה הבזיק לי.

גאוני... איך לא חשבתי על זה קודם? 

מצרכים:

פלפלים חריפים בכמות שאתם מעוניינים

שמן זית/קנולה לזילוף

מלח


הוראות ההכנה:

שוטפים היטב את כל הפלפלים החריפים, ומייבשים. מצפים תבנית של התנור/טוסטר אובן בנייר אפייה ומעבירים את הפלפלים לתבנית. מזלפים מעט שמן מעל כולם ומערבבים בידיים כדי לצפות אותם היטב בשמן. מעבירים את התנור לחום של 200 מעלות עם גוף החימום (לא מאוורר הטורבו) ומכניסים את התבנית. נא לעקוב ולהיות עירניים אחר הפלפלים. הקליפה אמורה להתנפח מעט ולהשחים. לא הופכים את הפלפלים לצדם השני עד שהם קיבלו צריבה היטב מצדם הראשון. אחר שזה מוכן, בעזרת מלקחיים הופכים לצד השני. ולעקוב עד שמוכן. אם אתם רוצים להגיש ללא קליפה, מוציאים את הפלפלים חמים מייד לשקית ניילון חדשה גדולה וסוגרים היטב שלא יצאו האדים ולאחר כרבע שעה פותחים ומקלפים. אני מגישה עם הקליפה כך אנו אוכלים אותם.

המליחו את הפלפלים בעזרת מלחייה לפני ההגשה.





 

מתכון לסלט חצילים קלוי על האש (לא בתנור! על האש מקבל טעם מעושן שאין דומה לו!)


מצרכים:

2 חצילים גדולים (הקפידו לבחור קלים ולא כבדים)

3-4 כפות מיונז גדושות

3 כפות מלימון סחוט 

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס דק או פלפל לבן לפי הטעם

5 שיני שום כתושות - אם הסלט נאכל באותו היום. לא אהבתי את טעם השום בסלט חצילים שעבר קירור ושאינו בן יומו. אף ללא שום כלל, הסלט טעים מאוד.

שוטפים את החצילים ומניחים על רשת על הגז, בכל פעם חציל אחד. כשנשרף בצד אחד, מסובבים לצד השני וכן הלאה עד שכל החציל קלוי במידה שווה. שימו לב שהחציל לא רק שרוף מבחוץ אלא גם רך למגע האצבע. באזור ראש החציל לרוב נדרש יותר זמן קלייה. מכניסים לשקית נקייה וקושרים אותה ומניחים מגבת מעל השקית. לאחר כ-20 דקות מוציאים ומקלפים את הקליפה (עניין הסגירה בשקית, מקל על הקילוף). (אני נוהגת להשאיר במכוון מעט גרגירים שחורים שרופים של הקליפה, לדעתי זה מוסיף מעט טעם מעושן. אמא שלי נוהגת לנקות היטב את החציל הקלוי, הכל עניין של העדפה אישית).


מעבירים את בשר החצילים למסננת מפלסטיק עם צלחת מתחתיה לאיסוף הנוזלים הרבים הניגרים. (לא יודעת להסביר מדוע, אבל שמתי לב שמתכת לא באה במגע טוב עם חצילים, היא משחירה את בשרם, לכן יש להקפיד על מסננת מפלסטיק). לאחר כשעתיים במסננת, על קרש חיתוך מועכים בעזרת מזלג. ניתן גם ע"י חיתוך דק דק בסכין חדה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מגישים.

*שדרוג פיקנטי נפלא לסלט - זוכרים את סלט הפלפלים החריפים הקלויים עם לימון כבוש מהפוסט הזה? אני לוקחת כמות של כף מהסלט הזה, קוצצת אותו דק בעזרת סכין ומוסיפה לסלט החצילים המוכן. מעדן. נסו ולא תתאכזבו!

*אותו דבר ניתן להכין, רק עם טחינה מוכנה כתחליף למיונז.

 

ווריאציה נוספת (חדשה לי) לסלט חצילים קלויים עם טחינה, בצל ירוק ומלפפון חמוץ - עפ"י מתכון של tal902. מי שירצה, שיכנס לקישור.


 





 

מתכון לסלט בישבאש (שומר) מרוקאי:

מצרכים:

3 יחידות שומר טרי

מיץ משני לימונים קטנים

2 כפות שמן קנולה (זהו סלט בין היחידים שאינו טעים עם שמן זית משום שטעמו משתלט)

מלח 

פלפל שחור (רצוי גרוס עבה)


הכנה:

חוצים את השומר לשניים, פותחים את כל העלים ושוטפים תחת זרם מים. לעיתים ניתן למצוא בפנים כל מיני מרעין בישין, חותכים דק בגודל האהוב עליכם. מתבלים, מערבבים. מוכן.

הסלט אינו נשמר טוב במקרר. עדיף להכין כמות שתספיק לסעודה אחת בכל פעם ולא יותר מכך.. בתיאבון!





 

מתכון לסלט קולורבי עם גזר (טעים טעים שלמדתי ממוטי בר-און ואימצתי לנו` ,תודה מוטי!)

מצרכים:

5 קולורבי חתוכים דק 

5 גזרים חתוכים דק

2 גבעולי סלרי חתוכים דק

עלים משני גבעולי סלרי - חתוכים גס

מיץ משני לימונים

מעט חומץ

רבע כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם האישי

4 כפות שמן זית או קנולה לפי העדפה אישית

הוראות ההכנה:

לערבב את כל הירקות, לתבל ולהגיש. קל ופשוט טעים. נשמר היטב במקרר בקופסא סגורה. בתיאבון.

 

הוראות ההכנה:

לערבב את כל הירקות, לתבל ולהגיש. קל ופשוט טעים. נשמר היטב במקרר בקופסא סגורה. בתיאבון.

 





 

סלט טאבולה (סלט בורגול)- כמות גדולה במיוחד:

 

מצרכים:

כוס וחצי בורגול דק או עבה לפי בחירה אישית

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל בינוני חתוך לקוביות דקות (אני מעדיפה בצל סגול, מוסיף לצבעוניות הסלט)

1 חבילה בצל ירוק חתוכים דק

חצי חבילת נענע חתוכה דק

1 חבילת פטרוזיליה שמנה קצוצה דק

גבעול סלרי על עליו- קצוץ דק - לבחירה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

שמן זית בנדיבות

2 כפות חומץ רגיל

מיץ משני לימונים

לשידרוג מעולה- גרגירים מרימון אחד(לבחירה כמובן)

הוראות ההכנה:

בוררים את הבורגול בחיפוש אחר יצורים חיים/מתים או אבנים. מכניסים לקערה ויוצקים מים חמים עד יכוסו כל הגרגירים. משהים כחצי שעה. מעבירים למסננת צפופה ושוטפים תחת הברז. משאירים את המסננת מעל הקערה עד סינון מוחלט מהנוזלים ובינתיים חותכים את הירקות דק כפי ההוראות ב`מצרכים`. מאחדים בקערה גדולה בין הבורגול לירקות. מתבלים ומערבבים היטב. מוכן. נשמר היטב במקרר גם ביום שלמחרת. בתיאבון. 

תודה מיוחדת לאחותי בכורתי על צילום שתי התמונות האחרונות

 

 

מתכונים נוספים לסלטים לכבוד שבת תמצאו

בדיוק כאן(לחצו על הקישור)

ומתכון לסלט מטבוחה מרוקאית חריפה תמצאו בדיוק כאן




 

 
 
 
 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

78 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת