77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

לחם עתיר פישתן

לחם עתיר פישתן

 

בחג נשארנו בלי לחם, היו לי מצרכים ללחם עתיר פישתן מהבלוג הנפלא של

מתקמחים. אפיה ובישול.  

עד עכשו נמנעתי להכין מתכונים מהאחר המדהים בגלל השקילה,לחם הפישתן קרץ לי לא יכולתי להתעלם ממנו, הוצאתי את המשקל

,נצמדתי למתכון לא שיניתי שום דבר .

 

 לחם עתיר פישתן


340 גרם קמח לחם.
160 גרם קמח מלא.
300 גרם מים מינראליים.
10 גרם מלח-ים.
30 גרם דבש.
25 גרם חמאה.
24 גרם שמרים טריים (10 יבשים).

170 גרם זרעי פישתן.


מלבד הפישתן, שוקלים את כל החומרים ומניחים בקערת המיקסר, לשים במהירות איטית עד שנוצר בצק. עוצרים.
נותנים מנוחה לבצק הצעיר כ-10 דקות. לאחר הזמן, לשים את הבצק 7 דקות במהירות בינונית. 2 דקות לפני סוף
הלישה, מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הפישתן בהדרגה.
  מפסיקים ללוש כשהפישתן מוטמע היטב בבצק.


מעבירים לכלי משומן ומכסים. מתפיחים 90 דקות ומקפלים את הבצק פעם אחת לאחר 45 דקות.
בתום הזמן, מעצבים את הבצק בצורה חופשית או לתוך תבנית לחם ייעודית לאפייה. מתפיחים שוב כ-35 דקות.


מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 220 מעלות, נותנים אדים 2-3 דקות.

לאחר 10 דקות אפייה מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד 45-50 דקות,
איש איש ותנורו. מוציאים לרשת צינון לשעתיים לפחות.





 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת