33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

חלת דבש מאומצת לראש השנה

באתר של שירלי נמש מופיעה חלה מתוקה לראש השנה  http://www.shirley-nemesh.com/?p=1548

 

אני החלטתי לאמץ אותה אבל לשנות אותה מעט, להשתמש בחצי כמות קמח לבן ובחצי כמות

קמח מלא, להחליף את הסוכר בדבש ואת השמן בטחינה גולמית - בקישור אפשר לראות את

המצרכים של שירלי נמש, באדום למטה המצרכים שאני השתמשתי בהם. קחו בחשבון

שמדובר בשתי חלות, אם אין לכם שותפים אוהבי חלות, חלקו את הכמות בחצי ותהנו מחלה

עגולה, יפה ומכובדה.

 

אלו המצרכים שלי עבור שתי חלות:

חצי קילו קמח לבן, חצי קילו קמח מלא

1 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים גדולות

חצי כוס טחינה גולמית

חצי כוס דבש

שתי כוסות מים פושרים

* לציפוי אחרי האפייה - כף דבש מהולה בשתי כפות מים רותחים.

 

אופן ההכנה:

כיוון שרציתי להכין חלות בשני צבעים, חילקתי את המצרכים באופן שווה בשתי קערות - קודם

את המצרכים היבשים ואז את המצרים "הרטובים".

לשתי עד למצב שבו התקבל בצק נוח ונעים למגע והנחתי להתפחה ראשונה.

אחרי שהבצקים תפחו חילקתי אותם לכדורים ואפילו שקלתי אותם וניסיתי לצור כדורים שווים

במשקלם אחד לאחר.

הנחתי בתבנית קפיץ עם חור באמצע כדורי בצק - אחד לבן, אחד מלא, אחד לבן, אחד מלא

וכן הלאה.

נשארו לי שישה כדורים שהנחתי בתבנית כמו אינגליש קייק (יותר רחבה וקצרה באורך) אחד

אחרי השני - אחד לבן, אחד מלא וכן הלאה.

כך שקיבלתי חלה אחת עגולה וחלה אחת מרובעת.

איחסנתי במקרר עד היום בבוקר, הוצאתי את התבניות מהמקרר כשעה לפני האפייה.

לפני שהכנסתי את החלות לתנור הברשתי אותן בביצה ופיזרתי מעל שומשום לבן.

הכנסתי אותן לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלסיוס למשך של כארבעים דקות וקיבלתי

את התוצרים המיוחדים שניתן לראות בתמונה למעלה.

* כשהחלות עדיין חמות ציפיתי אותן בדבש (בשורה האחרונה של המצרכים). בארוחת הצהריים הן היו עדיין חמימות

 

שתהיה לנו שנה טובה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת