00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

פסטה מחיטה מלאה עם ארטישוק ונתחי חזה עוף

03/10/2011

המנה הזו התבשלה אצלי בראש במשך שבועות, אם לא יותר. חזה עוף, ארטישוק, יין לבן, בצל מטוגן, דבש וקצת שום. יכולתי ממש לטעום אותה אבל לא להכין אותה, כי לא היו לי ארטישוקים. השבוע קפצתי לשוק האיכרים וקניתי לי ארטישוקים בגריל. מפה הדרך הייתה סלולה ותוך שעתיים פחות או יותר המנה הייתה מוכנה. בדיוק כמו שדמיינתי אותה.

מרכיבים:

  • 4-5 בצלצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  •  200 ג' ארטישוק בגריל (אפשר גם משומרים, מאיכות טובה כמובן, אבל הטעם שלהם חמצמץ יותר)
  • 300 ג' חזה עוף
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות דבש
  • 5-6 כפות יין לבן יבש
  • ענף או שניים של אורגנו טרי
  • מעט צ'ילי חריף
  • מלח, פלפל
  • 150 ג' פסטה מחיטה מלאה (עדיף קצרה)

הכנה:

  1. חותכים את העוף לרצועות דקיקות או לקוביות, מערבבים עם כף שמן זית וכפית דבש. מחממים מחבת ללא שמן וכשהיא חמה מוסיפים את העוף ומטגנים עד שמוכן (משנה צבע ללבן) אבל לא יותר, כדי שלא יתייבש. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
  2. חותכים את הבצל לרצועות. 
  3. מחממים כף או שתיים שמן זית במחבת. כשחם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שמזהיב. הפעם לא הסתפקתי בהזהבה סטנדרטית אלא נתתי לבצל להשחים ממש. כמובן שצריך להקפיד שלא יישרף אבל בגלל שיש כמות די מכובדת של שמן ובגלל שרצועות השאלוטס הן קטנות ודקיקות, זה לא אמור לקרות. מוסיפים את השום, מטגנים עוד טיפה (מקפידים שהשום לא יישרף). מוסיפים 5-6 כפות יין לבן, מלח, פלפל, צ'ילי ועלי אורגנו (פשוט מורידים אותם מהענף) ונותנים ליין להצטמצם מעט. מכבים את האש.
  4. בינתיים מרתיחים מים עם מלח לפסטה ומבשלים אותה עד שהיא כמעט מוכנה. מסננים ושומרים כרבע כוס ממי הפסטה.
  5. עכשיו לארטישוקים - בעיקרון הכי טעים זה לשמור את החתיכות גדולות, אבל אם הן גדולות מדי עבורכם אפשר לחתוך לחצי כל חתיכה. לא ממליצה על פחות מזה.
  6. מחזירים את הרוטב לאש, מוסיפים את הארטישוקים ואת העוף ונותנים טיגון קצר (ממש דקה או שתיים). מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל היטב. 
  7. מוסיפים כפית דבש למי הפסטה ששמרנו בצד ושופכים על הפסטה. מערבבים את הכל היטב ומטגנים עוד דקה או שתיים, עד שהמים מתאדים.
  8. מגישים מיד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת