00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

נביעות - מי מעיין המפכה במסתרים.

 

 

אין לי מענה מוחלט מדוע הזמנה להשקה והתנסות מטעם תפוז  מרגשת אותי בכל פעם מחדש. נדמה לי שהסקנות, אי הוודאות לקראת מה אני הולכת, את מי אפגוש? הפינוק הצפוי ותחושת ההתחדשות הם שמלווים אותי בדרך לארוע...

כשנסעתי מחוייכת ל משק ברזילי שמושב ירקונה הייתי ב high שכזה ואולי גם לנוכח האופציה לשוב ולו לשעה קלה למקום האהוב ההוא של אותן שנים בהיותי מורה לגיאוגרפיה בחטיבה, שלימדה, עסקה וליוותה תלמידים לאורך שנים ממושכות בכתיבת נושאי מחקר שעיקרם:  מים:  

מקורות המים, חשיבותם, איכותם, מאגרים, נביעה ותרומתם לגוף, לנשמה ולבריאות האדם. 

 

 

 

משק ברזילי אליו הוזמתי - היא פינת חמד ירוקה, מסעדה צמחונית אורגנית המתמחה בבישול בריא, ממוקמת במרחק קפיצה מהעיר הסואנת ומזמנת חוויה באווירה כפרית.

מטבח המסעדה מושתת על ירקות ופירות אורגניים הגדלים בשדה ובמטע הסמוכים למסעדה. התפריט במקום מתחלף על פי עונות השנה ובגיוון קטניות, דגנים ותחליפי חלבון מהצומח. במסעדה פועלת גם חנות אורגנית.

נכנסתי למקום מרגיע טובל בירק. מוסיקת רקע נעימה, על השולחנות הערוכים כל טוב, ניצבו בקבוקי מים - מי נביעות. 

סעודת מטעמים אורגניים כיאה למשק ברזילי ופינת פינוק נפלאה של מסג' לראש ולצוואר מידיו המקצועיות של צביקה כץ ושותפתו טניה .

 

עיקר הערב לשמו התרגשנו ובאנו התחיל בהרצאתה של התזונאית שרון דאבוש:  דיאטנית קלינית תוססת שכל משפט נוסף מפיה גרם לי ללגום שוב ושוב מי נביעות צוננים והריץ אותי לשחרר את שלפוחית השתן בתכיפות נמרצת.

מים משמעו חיים

ללא מים אין חיים ולא בכדי נקרא כדור הארץ שלנו כוכב הלכת הכחול - 97% משטחו הוא מים ורק 3% יבשות, אלא ש... כמות המים הזמינה לנו בני האדם היא פחות מרבע אחוז מהמים המתוקים ולכן צריכת מי המעיינות שאינם זמינים למוביל הארצי ובטח שלא לברז שלנו בבית, היא חשיבה סביבתית נכונה ואפילו סוג של חיסכון כאשר המים המינרלים  של נביעות מפחיתים את מכסת המים שאנו שותים מהברז דרך מסננים או פילטרים שעלותם גבוהה. 

 

 

 

60%-70% ממשקל גופנו הוא מים הזכירה לנו שרון, כדי לשמר אות הכמות הנדרשת עלינו להתאים את מכסת המים היומית שלנו למשקל גופנו, למידת הפעילות האינטנסיבית ובהתאם לתנאי הסביבה בה אנו מתנהלים.

 גם אם ההרצאה לא חידשה לי ידע ותכנים, יכלתי לקבל בה עידוד ותזכורת נפלאה לחשיבותם של המים בפעילות היומית שלנו במצב ערות, במצב רוגע, בזמן פעילות ספורטיבית נמרצת ובוודאי שלפני ואחרי שעות שינה. 

המים המינרלים של נביעות הם מי מעיין  עין זהב הנובע / מפכה במורדות הרי נפתלי שבגליל העליון. 

במים בדיוק כמו שהטבע התכוון 

אבל אין טוב ממראה עיניים ואתם מוזמנים להשלמת החוויה החושית:

לחצו על ה play ותהנו. 

 

לנוכח העובדה שמי המעיין  זרמו בדרכם  על סלע גיר (הנפוץ באזור) הם מכילים כמות סידן גבוהה במידה יחסית (לא מוחלטת) מחד ומעוטי נתרן מאידך.  תרומתו של הנתרן לגוף אינה בהכרח טובה כאשר הוא מגיע בשיעורים גבוהים ולכן רצוי להמנע ממנו. יתרונם של מי מעיין הזהב שהם דלי נתרן יחסית למעיינות אחרים. 

 

למי שזוכר...לפני שנים רבות האמינו בצ.ה.ל שיש לשמור את החיילים במשמעת מים קשה. אסור היה לשתות מים. האמינו כי אי שתיית מים תחשל את החיילים. אלא שמאז הוחלפה ההוראה:  חובה על החיילים לשתות עוד ועוד שמא יפגעו המערכות בגופם. 

הבנת חשיבותם של המים לבריאותנו אינה מוטלת בספק. כל אדם באשר הוא: גברים, נשים הרות, נשים מניקות, תינוקות וילדים בכל גיל, אנשים בתהליך הרזיה... כולנו חייבים לשתות מים ולכן מוטב שנשתה מים המספקים לנו גם מינרלים חשובים: סידן, מגנזיום, פלואוריד למניעת עששת ומינימום נתרן.

יתרונם הבולט של המים המינרלים של נביעות, טמונים בטבעיותם בניקיונם מחומרים מזהמים, וברמת בטיחותם הגבוהה.

 

הגדילו לעשות בנביעות ופיתחו קולקציית בקבוקים מופלאה במנעד רחב של

טעמים ובמתיקות עדינה ביניהם : 

 

                                                                                    בטעם  תפוח עדין

 

    

                                                                                      בטעם ענבים עדין

 

 

בטעם משמש- אננס עדין

 

      

                                                                                בטעם אפרסק עדין

 

     

                                                            משקה אנרגיה בטעם אגס ובתוספת קפאין. 

 

ואני שואלת האם חשבתם על מים בטעם רימון?  

 

מי המעיין הטבעיים שבקולקציית הטעמים של נביעות, הועשרו בחמישה ויטמינים מקבוצת B  וכבר העניקו לנו סיבה נוספת לצייד את עצמנו ואת ילדנו מידי בקר בבקבוק שכזה לפי בחירה. המתיקות העדינה מעודדת שתיה, תכולת המינרלים והויטמינים, העדר חומר משמר או צבעי מאכל כל אלו הופכים את שתיית מי נביעות לבחירה בריאותית נכונה. 

וגם אם מים הם משאב בסיסי וכל ככך בנאלי, לא יכולה לסיים את החוויה הנפלאה שהעניקו לי נביעות ותפוז מבלי לשתף אתכם בקינוח מרווה ובריא בו שילבתי  מי נביעות בטעם תפוח 

ההכנה: בסיר עמוק קלפתי תפוחי עץ וגלענתי. הוספתי ליטר וחצי  מי נביעות בטעם תפוח והבאתי לרתיחה.  כיביתי את הלהבה הוספתי כף דבש. כיסיתי והותרתי שיתרככו בחום. לאחר צינון  העברתי למקרר למשך לילה.

 

התוצאה - קינוח תפוחים צונן ובריא. מומלץ להגשה עם גרעיני רימונים טריים. 

 

בתאבון ולבריאות 


  תודה לתפוז                תודה לנביעות 

    

 להתראות בהשקה הבאה. 

 

 

אבל רגע... אל תפרדו ממני בטרם...

http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall
 
כי אשמח ואודה לכל תגובה בבלוג, לכל לחיצה על: אהבתי ועל: 

שלכם תפו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת