33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

טארט שוקולד וחלבה.

יום שישי ,אנחנו אוכלים בבית, אחרי שבילינו עם המשפחות את ערבי החג.  

חזרנו לא מזמן מטיול  בעיר העתיקה של עכו, היה נהדר. . תמונות בדרך.

הגענו ב 18.30 הביתה, למזלי חלק ניכר מארוחת הערב הוכן מראש, כולל העוגה.

 המתכון נלקח מעיתון לאישה, מתכון וסגנון: עמית דונסקוי- מדור עוגת השבוע  מחודש פבר' השנה.

עוגת שחיתות , חגיגית ,טעימה ומתאימה לחג ראש השנה,  שבו אנחנו מאחלים את  כל הברכות הטובות ביותר להמשכה.

תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ , או מרובעת בגודל 21*21 .

רצוי להכין את העוגה יום לפני , או לפחות 5 שעות לפני ההגשה.

התחתית :

250 גרם ביסקויטים

100 גרם חמאה ,מומסת

שמים בקערת מעבד המזון את העוגיות וגורסים לפרורים דקים,מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית האפייה, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות, ואופים כ 15 דקות . בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות . עד שהתחתית מזהיבה.

למלית:

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה

120 גרם חלבה

בסיר בינוני ובלהבה קטנה מבשלים את השמנת , מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים לעיסה אחידה ,מבלי להביא את השמנת לרתיחה.

מורידים מהאש ומצנים מעט.

מפזרים את החלבה על הבצק האפוי, יוצקים את השוקולד מעל, מכסים ומאחסנים במקרר במשך 5 שעות לפחות.

העוגה נשמרת במקרר כ 5 ימים ובמקפיא עד חודש.

תהנו מהשחיתות הזמנית . . יום ראשון חוזרים למסגרת.

בתאבון , חג שמח  אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת