33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

גלגולי תמרים מתובלים

נראה לי שלהכין את גלגולי התמרים האלו זה כל כך ישראלי ומרגיש כל כך בבית שפשוט אי

אפשר לסרב להכין אותם... אז אחרי שחפרתי ברשת וראיתי מתכונים שונים (של שמות גדולים

יותר ופחות), החלטתי לעשות "מישמש" (כמו שאמא שלי אומרת) ופשוט מאוד לנסות את מזלי,

באיטליה עדיין לא מצאתי שמנת חמוצה (שהייתה כתובה ברוב המתכונים שעברתי עליהם) כמו

שיש בישראל אז השתמשתי ביוגורט

 

המצרכים שהשתמשתי בהם לבצק:

1 קילו קמח

500 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

500 גרם יוגורט

כפית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

 

אופן הכנת הבצק: ללוש את הבצק ולאחסן במקרר לשעה.

 

הרעיון להכין ממרח תמרים ביתי עלה אחרי שגיסי הגיע עם המון תמרים (חוץ מזה שעדיין לא

מצאתי באיטליה ממרח תמרים כמו שיש בישראל) ומישהו צריך להכין איתם משהו 

עשיתי חיפוש בפורום מתכונים בתפוז וראיתי את ההודעה הבאה של Rebeccan

 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=127390973  

אז החלטתי לשדרג את ממרח התמרים ולהוסיף לו עוד קצת טעם (לא השתמשתי בסודה לשתיה) 

 

המצרכים למלית ממרח תמרים מתובל:

1 כוס מים רותחים

500 גרם תמרים מגולענים

כף קינמון

כף אגוז מוסקט

כף קפה נמס

2 כפות סוכר חום

 

אופן ההכנה: לשים הכל במעבד מזון עד שנוצר ממרח.

 

ועכשיו ל"הרכבה":

לחמם תנור ל-170 מעלות צלסיוס.

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו לארבע חתיכות שוות, לרדד כל אחת מהן (לא דק

מדיי) ולמרוח בממרח, אפשר לפזר מעל אגוזים/שקדים קצוצים.

מלית ממרח התמרים המתובל שהכנתי הספיקה לחצי מכמות הבצק, רבע מכמות הבצק פינקתי

בריבת חלב ואגוזים קצוצים ואת הרבע האחרון בסוכר חום וקינמון שפיזרתי ביד חופשית מעל

הבצק המרודד.

לצור גלילים ולסמן בעזרת סכין את מקום החיתוך לפני האפייה (כסנטימטר לכל פרוסה).

לאפות כחצי שעה ולהוציא מהתנור, לתת לגלילים להגיע לטמפרטורת החדר ולפרוס אותם

בהתאם לסימונים שעשינו מראש.

אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר...

לחלק למי שאוהבים ורוצים לפנק - משפחה, חברים ולא לשכוח להגיש לאורחים עם תה או

קפה בצד

 

לבריאות ובתאבון!  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת