00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מיני עוגות שוקולד

10/10/2011

 

משתדלת להימנע לאחרונה מעשיית עוגות גדולות כי לא מייצרים אוייבים בבית אך מוצאת את עצמי חסרת מנוחה בדיוק לפני השינה כשאני צמאה למשהו מתוק. לכן התחלתי בעשיית מיני עוגות , משהו כמו 10 בבת אחת, ככה הבגדדי שואב 5 ולי וליורשת נשאר להתחלק על החצי........ מעולה . כמובן שלמי שאין בעייה כזו של אוייבים בבית יכול להכפיל כמויות.


מלבד החמאה אין פה בכלל שומן. את החלב או השמנת לקצפת החלפתי במים. כמובן שאפשר גם במיץ אך לא רציתי יותר מידי טעמים שישתלטו אחד על השני.


ולא, זו ודאי לא עוגה דיאטתית אך בהחלט פחות קלורית מעוגת שוקולד אחרת

 



מיני עוגות שוקולד

 

לבצק

150 גר חמאה בטמפ' חדר
3/4 + 1 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות שטוחות קפה נמס
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל / רום  / שקדים
2 כוסות קמח מנופה
3/4 כוס קקאו
4 ביצים
1/2 + 1 כוסות מים

 

לציפוי

200 גר' שוקולד
1/2 כוס שמנת לקצפת
תמצית טעם
1 חלמון (לא חובה)


 


לציפוי שני

2 כפות חמאה 
קורט מלח
2 כפות חלב
4 כפות סוכר חום
1/3 כוס שבבי קוקוס
1/3כוס שקדים גרוסים


 

להניח קוקוס ושקדים גרוסים על אש קטנה ולהקפיץ את המצרכים עד שינוי צבעם. להניח בצד ולקרר.

לחמם תנור ל 175 מעלות.


בקערה, להקציף ביחד חמאה, סוכר,מלח, אבקת קפה, אבקת אפיה ותמצית טעם לתערובת תפוחה.
להוסיף את הביצים לסירוגין תוך ערבול מתמיד. להוסיף את הקקאו.

להוסיף שליש מכמות הבצק לתערובת וחצי מכמות המים תוך ערבול מתמיד. שוב להוסיף שליש מכמות הקמח ומחצית המים הנותרים ולסיים בקמח תוך ערבול מתמיד. 


להניח התערובת בתבנית המתאימה ולאפות כ 35-40 דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא נקי מפירורים. להוציא מהתנור ולקרר כ 10 דקות.






להפוך את העוגה על נייר שעוה המונח על מגש רחב. לקרר בשנית ולחתוך לריבועים או עיגולים גדולים ולהניח על נייר שעווה.

 

להכנת ציפוי שוקולד  -  לחמם את השמנת לקצפת ולהוריד מהאש טרם הרתחה. להכניס פנימה את השוקולד עד להמסה מלאה. להניח בצד לקירור ולהוסיף חלמון ביצה לזיגוג מבריק. לערבב היטב ולהוסיף תמצית טעם.


לשפוך את ציפוי השוקולד על פני העוגות.


להכנת הציפוי השני - בתוך סיר קטן להניח חמאה, , מלח, חלב וסוכר ולחמם תוך ערבוב מתמיד כחצי דקה. להוריד מהאש ולהוסיף את הקוקוס והשקדים  ולפזר על פני העוגות. אפשר לשטח על כל הפנים ואפשר להניח תלולית באמצע.

 

 אלינוער

 
 

 איך בונים סלט ארכיטקטוני ? - לא להחמיץ את הסרט

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת