55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לוביה עם קציצות

בס"ד

 

מאכל המתאים לכל השנה אבל בפרט לראש השנה שבו הלוביה הינה אחת מן הסימנים. לוביה=רוביא, שירבו זכויותינו, אמן.

המתכון הבא משלב בתוכו את הסימן וכמו כן משמש גם כמנה עיקרית.

 

מקווה שתהנו ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה,שנת שגשוג והצלחה,שנת שלום ואהבה ובע"ה גלעד שליט ישוב אלינו במהרה בריא ושלם, אמן כן יהי רצון.

 

המצרכים (6-8 סועדים):

1 קילו לוביה טריה (במידה ומשתמשים ביבשה יש להשרות במים לילה ולהרתיח ורק אז לבשל)

מלח,פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

מים

לתערובת הקציצות:

250 גרם בשר טחון

1/2 חב' כוסברה קצוצה

1 בצל מגורד

5 שיני שום כתושות

2 כפות שמן

מלח

1 כף כמון

1/2 כפית קינמון

3-4 כפות קמח/פירורי לחם

 

אופן הכנת הקציצות:

- בקערה לערבב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. להשאיר למנוחה במקרר.

- לנקות את הלוביה מהחול,לשטוף ולסנן ולהניח בסיר שטוח.

- להוסיף את השמן והתבלינים ולהניח על הגז.

- להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. כשהמים רותחים ליצור מתערובת הקציצות כדורים קטנים ולזרוק לתבשיל.

- לבשל על אש נמוכה שעה-שעה וחצי לצמצום הנוזלים.

- להגיש עם אורז לבן.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת