00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

צמחוני צבעוני למנה ראשונה מהודרת

  
 

מנה ראשונה אלגנטית,  משביעה, בריאה, צמחונית , צבעונית , מזינה וטעימה. והכי חשובה מהירת הכנה.

 היורשת צמחונית כמעט מהיוולדה. זכורני כשהיינו הולכות לסופר היתה אומרת לי התינוקת "הדגים מסתכלים עלי"....חחח .

בשר היה וטו , עוף רק בצורת שניצל פריך דק וגם זה היום כבר פסה מבחינתה.

אני מוצאת את עצמי שוברת את הראש כל סופ"ש  וממציאה מתכונים רק על מנת שלא נאכל אותו דבר כל פעם מחדש.   גם אני כבר אימצתי את שיטת האכילה הזו, ת`אמת, גם יותר זול.

 

 

 היות ואנו לא משומרי המסורת כהלכתה החלטתי להמציא מנה צמחונית ראשונה שתתאים לטעם כולנו. תכל`ס מה רע בפירות וירקות משולבים יחדיו ומעל דבש?

 

 המצרכים - ל 4 מנות

4 גזרים  מבושלים חתוכים לחתיכות לא אחידות
2 אבוקדו בשלים חתוכים לחתיכות לא אחידות
2 מנגו בשלים חתוכים כנ"ל
1 כוס אורז מבושל
מעט גזר מגורר גס
מספר גרגרי חומוס מבושלים (או משומרים)
1 גבעול קטן של נענע לקישוט או כל צמח תבלין אחר

 1 רינג גבוה  עשוי משקף או מתכת  

 

 

מניחים את השקף על הצלחת ושמים שכבות לפי הסדר הבא או כל סדר שבא לכם.

שכבת אורז
שכבת גזר
שכבת אבוקדו
שכבת מנגו
לקשט עם נענע
1 כף דבש לכל סועד

להכניס למקרר ואחרי התקשות של מספר שעות לשלוף בעדינות את השקף.

לזלף מעל ועל הצלחת דבש נקי או סירופ מייפל. לפזר מספר גרגרי חומוס על הצלחת ומעט גזר מגורר לקישוט.


 

 

לראש השנה וסוכות אפשר וכדאי לפזר מלמעלה מספר גרגרי רימונים.

ובנימה צבעונית זו אאחל לכולנו שנה מאושרת, בריאה ופוריה.

 

סלט אלגנטי צבעוני ומפתה


אלינוער 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת