33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קוביות תפוחי אדמה עם פטריות-שמנת בתנור

כשהייתי קטנה, אחותי הגדולה הייתה מכינה לנו "תפוחי אדמה מוקרמים בתנור" – היינו אומרים

אז "כמו ביטבתה". האמת היא שתפוחי האדמה של אחותי היו מאכילים את יטבתה אפר ואבק

כיוון שהמנה הייתה יוצאת מעולה פי כמה וכמה מאשר במסעדה!

 

אז התבגרנו, ואחותי גרה במרחק של יותר משמונה שעות טיסה ממני...  עבר הרבה זמן

מהרצון לשחזר את המנה הטעימה שלה והיום במקרה (במקרה כיוון שלא אני רכשתי אותו...)

נקנה ארגז עצום של תפוחי אדמה... אז אמרתי לעצמי שזה הזמן להפשיל שרוולים (למרות שאני

עם טי קצרה) ולהכין טעמים מהעבר.

 

מצרכים:

10 תפוחי אדמה בינוניים – חתוכים לקוביות.

מלח, פלפל, אגוז מוסקט - לפי הטעם.

400 מ"ל שמנת לבישול.

300 מ"ל מים.

קופסת פטריות שמפניון פרוסות – לקצוץ אותן.

6 פרוסות גבינה קשה להקרמה – לא חובה, אם רוצים לחתוך לריבועים.

 

אופן ההכנה:

לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות.

לקצוץ את פטריות השמפניון.

להפעיל תנור על 200 מעלות צלסיוס.

להניח את תפוחי האדמה בסיר עם מים שמכסים את תפוחי האדמה בכשלושה סנטימטרים

ולבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך.

בינתיים נכין את הרוטב, באיטליה השמנת סמיכה מאוד ורציתי שהרוטב יעטוף כל אחת ואחת

מהקוביות אז הוספתי לו מים - 300 מ"ל כמו שכבר כתבתי.

להוסיף את הפטריות הקצוצות לרוטב, ואת התבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל ואגוז מוסקט).

אין צורך לבשל את הרוטב עד רתיחה, מספיק שהחומרים יצרו מרקם של רוטב.

לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהחזירם לסיר, להוסיף את הרוטב לסיר ולערבב קלות!

לקחת תבנית ולהעביר את התוכן מהסיר אליה, אני עשיתי זאת בעדינות בעזרת מצקת כיוון

שלא רציתי בגדים מלוכלכים מהשפרצות של רוטב

להניח את התבנית בתנור לרבע שעה, להוציא אותה ולהוסיף מעל חתיכות של גבינה קשה (אני

חתכתי כל פרוסה לריבועים) ולהחזיר לתנור עד למצב שבו הגבינה נמסה ומקבלת גוונים

של חום-זהוב – אך לא שרוף!

 

*לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית לעוד כחצי שעה בתנור*

 

והתוצר ששבה את החיך וממנו נהנו האיטלקים שלי נמצא בתמונה למעלה!

 

לבריאות ובתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת