00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

שיסתלקו כל המנשקים/ות

 

פעם כבר התוודתי שאני אוהבת את כל הירקות הקיימים. לפחות נדמה לי. יש כאלה שתמיד-תמיד נמצאים בשימוש (תפוח אדמה, אגבניה, מלפפון, בצל,פלפלים) ויש כאלה שאני לא מרבה להכין מחוסר הידע וגם בגלל שהאיש לא אוהב(חציל, ברוקולי,בטטה,קישוא!). כול מה שאני יודעת לעשות עם סלק זה מרק בורשט, סלט סלק עם חומץ וכמון ועוד סלט שאמי היתה מכינה בחגים "הכי חגיגיים".
זהו סלט שחיבור הטעמים בו אולי יראה מוזר ובטוח לא כל אחד יאהב, אבל להרפתקנים שביניכם אני ממליצה לנסות. שילוב של סלק מתקתק עם מיונז קטיפתי, מכה טובה של שום ואגוזי מלך נגיסים... מכרתי? לא יודעת. אני אוהבת את הטעמים המעניינים שלו (אפילו שזה לא בדיוק אותם הטעמים מהבית).
וראו הוזהרתם! אף אחד לא ירצה להתנשק איתכם אחרי שתאכלו ממנו!

 

 

 

 

סלט סלק עם שום ומיונז

הרכיבים:
2 סלקים בינוניים
2 שיני שום כתושות
ככף אגוזי מלך קצוצים בינוי-גס
2-3 כפות מיונז
קורט מלח

 

ההכנה:
להניח את הסלקים בסיר לכסות במים קרים ולהביא לרתיחה. לבשל עד שמוכנים.
לצנן לטמפרטורת החדר, לקלוף ולגרר גס.
להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב.
להעביר לכלי הגשה, לסדר "גבעה" יפה ולכניס למקרר לכמה שעות.
לקשט קצת, להגיש ולהבריח את הסובבים :-)

 

הערות:
לא ידוע לי מקור המתכון, יש בו איזו נימה גיאורגית ויכול מאוד להיות שהוא באמת משם, הרי אזרבייג'ן (שם נולדתי)גובלת עם גיאורגיה
חובה להשתמש באגוזי מלך טריים, כדי לקבל מקסימום טעם. אפשר לקלות אותם "חצי דרך" אך לא לגמרי
קצוצים בינוני גס זה בגודל של גרגרי פלפל שחור בערך, כדי שיורגשו בנגיסה
לא להוריד מכמות השום! השום אמור להיות מורגש היטב (כדי להבריח את הדודות המנג'סות הרחק-הרחק)

 


בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת