33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

ניוקי מסטר שף.

 איני יודעת מה דעתכם על התוכנית מסטר שף, אנחנו מאוד אהבנו. כמשפחה היינו יושבים וצופים בתוכנית , דנים אודות המתחרים, נהנים מהמאכלים ושיתופי הפעולה, הידידות שנוצרה בניהם. מצטערים על המודחים. זו היתה תוכנית טובה, צוות מצוין , חבר'ה איכותים, בשלנים רצינים. שמחנו שאבי זכה, לדעתנו השלישיה הייתה מצוינת, עמנואל ואליהב טבחים יצרתיים ביותר.

בשבת שעברה, בתוכנית שודרה לפני הגמר בשעות הבוקר, הכין חיים כהן ניוקי ממולא. 

הנה לכם קישור לניוקי של חיים כהן, הסבר מפורט ועשיר בטעמים.

 

   http://www.mevashlim.com/IngVariation/1987001.asp

החלטתי לנסות להכין בעצמי ניוקי תופחי אדמה. היום זו הפעם השניה שאני מכינה ,כיון שבשבת שעברה לא הצלחתי. הגעתי למרקם הגמיש, הקפיצי של הבצק אך לא האמנתי בעצמי והוספתי עוד קמח והבצק הפך עמילני רך ומתפרק.

ואכן הצלחתי להגיע למרקם נכון. הבצק היה במרקם נעים למגע, רך, מעט נוקשה, לא מתפרק בבישול.

המתכון דורש סבלנות, הקשבה וזמן. אם אין זמן ונחת להכנה ולבישול תפנו לכם שעה אחרת.

תחילת עבודה:

 לפזר מלח גס על תבנית אפייה ועליה להניח 5-6 תפוחי אדמה לבנים , בהירים בגודל בינוני. לאפות כשעה בחום של 180 מעלות  עד שהתפוחים רכים.

לצנן מעט. כשתפוחי האדמה עדין חמימים לקלף את התוכן לתוך קערה. לוודא שעל התפוד אין שאריות של קליפה. (כדי להתנסות רצוי לקלוף 2 תפוחי אדמה בתחילה).

הכנה:

1 חלמון ביצה

1 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד

100-120 גרם קמח לבן

לערבב את תפוח האדמה עם הביצה והתבלינים ולהוסיף קמח ,כף בכל פעם. אין צורך להשתמש בכל הקמח,יתכן ש 2-3 כפות קמח יספיקו כדי להגיע למרקם נכון.  המרקם של הבצק צריך להיות , גמיש, קפיצי, לא נדבק לידיים, רך מעט נוקשה למגע. 

להרתיח מים בסיר רחב, להוסיף מלח. כשהמים רותחים , להוסיף את הניוקי למים. בתחילה הם שוקעים בסיר ואחר כך צפים, להמשיך לבשל כדקה ולהוציא מהסיר לצלחת הגשה.

 להכין רוטב עגבניות או רוטב אחר ולהגיש את הניוקי.

בתאבון , שנה טובה ושבוע טוב אתי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת