33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת יום הולדת לימונית-מרציפנית

רכיבים לעוגה: 3 ביצים, כוס חלב, כוס שמן, כוס סוכר חום (שבדיעבד הייתי מוותרת עליה כי לדעתי העוגה מתוקה מהמרציפן גם בלעדיה!), 2 כוסות קמח, חבילת אבקת אפיה (אצלי נמכרות באריזה של 16 גרם), חבילת סוכר וניל, תמצית שקדים (אצלי נמכרות בבקבוקון של 2 מ"ל), גרידת לימון (מלימון אחד גדול).

רכיבים לקרם שוקולד לבן: 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות, חבילת שמנת להקצפה.

רכיבים לקישוט: 500 גרם מרציפן, כ-5 כפות אבקת נס קפה, סוכריות בצבע כסף, קישוטי סוכר, אגוזים קצוצים (לא חובה).

 

אופן הכנת העוגה:

מנפים קמח, אבקת אפיה, סוכר וניל וסוכר חום – לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את החלב, השמן, הביצים ותמצית השקדים. מערבבים עד שאין גושים ולבסוף מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים קלות. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות צלסיוס. לאחר כחצי שעה בודקים אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם, במידה וכן מוציאים אותה מהתנור, במידה ולא נותנים לה להאפות עוד כחמש-עשר דקות, שימו לב שלא תישרף!

לאחר שהוצאתם את העוגה מהתנור בעודה חמה שפכו עליה סירופ לימוני (הכנתי מרבע כוס מים, מיץ מחצי לימון גדול סחוט וכף סוכר חום), נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין וחוצים אותה לשני חצאים (שווים ככל האפשר, אני עשיתי זאת עם חוט דייג).

 

אופן הכנת קרם שוקולד לבן:

בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה ולפני שהיא מגיעה לנקודת הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד הלבן, מערבבים עד שהשוקולד הלבן נמס ונותנים לקרם להגיע לטמפרטורת החדר, לאחר מכן מכניסים למקרר. לאחר שהקרם התקרר לחלוטין (אני עשיתי זאת יום אחרי) מקציפים אותו ומורחים על חצי מהעוגה (שהתקררה וחצויה לשניים).

מאחסנים את העוגה במקרר עד שמסיימים לעבד ולרדד את המרציפן.

 

אופן קישוט העוגה:

זו פעם ראשונה שאני עובדת עם מרציפן לקישוט וציפוי עוגות, היה לא פשוט, אבל הסתדרתי בסופו של דבר. על האריזה היה רשום שצריכים לעבד את המרציפן ואם רוצים לרדד אותו ולעשות ממנו ציפוי לעוגה צריכים להשתמש באבקת סוכר ומערוך.

כיוון שלא מצאתי בסופר צבעי מאכל (עדיף) ורציתי עוגה צבעונית קניתי קישוטים מסוכר כמו שאפשר לראות, החלטתי לעשות את הקישוט מלמעלה במרציפן "טבעי", ואת הסביב לעוגה עם מרציפן בטעם קפה, השתמשתי בכ-5 כפות של נס-קפה כדי להגיע לצבע שרציתי.

חלוקת הכמויות – השתמשתי ב- 250 גרם מרציפן לקישוט העליון ("טבעי") וב-250 גרם למרציפן קפה מסביב לעוגה. מהמרציפן לקישוט העליון נשאר לי מעט (כנראה שרידדתי דק מדיי, אבל לטעמי זה היה יותר ממספיק ואני מאוהבות המרציפן).

בהתחלה ציפיתי את העוגה עם מרציפן הקפה (מסביב) ולאחר מכן הנחתי מעל את המרציפן הטבעי, הידקתי קלות ויצא לי ציפוי חביב, החלטתי להדק שברי אגוזים קצוצים למרציפן הקפה. משאריות מרציפן הקפה הכנתי את ספרות הגיל והנחתי אותן על פני העוגה שכוסתה במרציפן "טבעי". כדי ליצור מסגרת נחמדה בין המרציפן ה"טבעי" (שחתכתי עם חותכן זיגזג) למרציפן הקפה יצרתי מסגרת עם סוכריות עגולות בצבע כסף, כך גם מסביב לספרות הגיל. הוצאתי את קישוטי הסוכר והדבקתי בעזרת טיפת מים למרציפן.

* שימו לב לרדד קודם את המרציפן ללא תוספות ("טבעי") ולהניח אותו במרחק ממשטח העבודה, לאחר מכן רדדו את המרציפן עם תוספת הקפה - כדי שלא יתערבבו להם הטעמים בזמן הרידוד.

והתוצאה שכולם אהבו – בתמונה למעלה, שיהיה רק בשמחות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת