66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

קובלר תפוחים

קובלר הוא מאפה המכיל שכבת פרי המכוסה בבצק.

שלא כמו בפאי, בקובלר אין שכבת בצק בתחתית.

מקורו של הקובלר הוא בקולוניות האמריקניות

כשהגיעו המתיישבים הראשונים מאנגליה, הם הביאו איתם את המתכונים המסורתיים שלהם אך את רוב המתכונים הם לא יכלו להכין כלשונם בשל חוסר במרכיבים המתאימים או בציוד אפייה.

אך הם היו בעלי תושיה, הצטיינו באלתור, והשתמשו במה שיש: במקרה הזה, הניחו שכבת פרי מבושל בתחתית התבנית וכיסו בפירורי בצק. כשהמאפה הזה יצא מהתנור, הזכירה להם השכבה העליונה את הרחובות המרוצפים באנגליה cobbled streets      ומכאן שמו. כך, אגב, קיבלו הרבה מאד מאכלים אמריקנים את שמם.

אז רגע לפני שניכנס למטבח להכין את הקובלר,נצא לטיול קטנטן בסקוטלנד והפעם נתמקד במדרכות המרוצפות, שהן-הן ההשראה למאפה:

  

אחלה cobbled streets יש בסקוטלנד.

קבלו אותו, קובלר התפוחים:

מימין: פוקוס על המאפה משמאל: הנסיכה מדגמנת את מדרכות אדינבורו.

 

מצליחים לראות את הקשר?

אז נתחיל בקילוף ופריסת קילו תפוחי עץ מסוג גרנד סמית

נחמם ווק ונמיס 50 גרם חמאה, נוסיף את התפוחים הפרוסים, חצי כוס סוכר, כפית קינמון וחצי כפית ציפורן

נערבב ונבשל על אש גבוהה כ 15 דקות עד לריכוך התפוחים

נכבה את האש ונעביר את התפוחים לתבנית חסינת חום

להכנת ציפוי הבצק נגרר בפומפיה 75 גרם חמאה

נוסיף 1/2 כוס קמח לבן, 1/2 כוס שיבולת שועל, 1/2 כוס סוכר. נלוש עם הידיים עד ליצירת  פרורים

נפזר את הפרורים מעל התפוחים בצורה אוורירית, מבלי להדק את הפרורים.

אפייה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כחצי שעה

מגישים בקערה, גלידת וניל תתקבל כאן בברכה, אך ההגשה היא מרושלת ולא רשמית

שנה טובה ומתוקה!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת