44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

חבושים עם פירות מיובשים צמוקים ויין לחגים

חבושים עם פירות מיובשים צמוקים ויין לחגים


חבושים עם פירות מיובשים צמוקים ויין לחגים

החומרים:
סיר גדול
3 קערות גדולות
צלחות הגשה
תבנית זכוכית חסינת חום
פלסטיק נצמד

6 חבושים חצויים לחצי
מיץ מלימון אחד בינוני
בקבוק יין אדום טוב
2 כוסות מים
2 מקלות וניל חצויים
5 תרמילי הל (אני לא שמה בגלל רגישות)
3 כוכבי אניס (אני לא שמה בגלל רגישות)
2 עלי דפנה
גרידה מלימון אחד
3/4 כוס סוכר
11/2 כוס פירות מיובשים חתוכים לקוביות קטנות כמו משמשים,תאנים, צימוקים, דובדבנים מיובשים אחרים
חבילה גלידה משובחת
100 גרם פיסטוק שבורים קטן

 אופן ההכנה:

חורצים עם סכין את החבושים בכמה מקומות לאורך. עוטפים את החבושים יחד בפלסטיק נצמד ומכניסים למיקרוגל. 6-8 דקות (דקה לחבוש או מכניסים לקוקי).

מקררים מעט.  מקל על הסרת הקליפה.
לנקות ולחתוך את החבושים לחצי.
מורחים את החבושים במעט מיץ לימון עם הידיים שלא ישחירו ומניחים על צלחת.

שמים בסיר בקבוק יין אדום טוב לשתיה, 2 כוסות מים, 2 מקלות וניל חצויים, 5 תרמילי הל מעוכים,
2 מקלות קינמון, 3 כוכבי אניס, 2 עלי דפנה וגרדה מקליפת מלימון אחד. 3/4 כוס סוכר, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-חצי שעה.
אל תוכן הסיר מוסיפים את החבושים ומבשלים אותם עד שהם רכים, טועמים ומשפרים טעמים אם צריך.

מצננים מעט, מוציאים את החבושים מהנוזל. מוציאים מהם את הליבה עם כף פריזאית. ומניחים בצד.
את הנוזלים שנשארו בסיר מחלקים לשלושה חלקים.
חלק אחד מצמצמים על אש קטנה עד לקבלת סירופ סמיך שישמש לזיגוג חצאי החבושים הקרים ששמים אותם בתבנית חסינת חום.

לחלק השני של הנוזל מוסיפים כוס וחצי פירות יבשים קצוצים גס כמו משמשים, תאנים, צימוקים, דובדבנים מיובשים. מוסיפים את הליבה שהוצאנו מהחבושים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מצמצמים ומקבלים מעין צ`אטני . מצננים ומשאירים בצד.

את החלק השלישי מצמצמים לסירופ סמיך מאוד.

ממלאים את כל ששת חלקי החבושים עם הצ`אטני.

מניחים את החבושים בתבנית חסינה על הסירופ הסמיך לזיגוג ומכניסים לתנור חם בטמפ` של 180 מעלות לחימום. לעשר דקות או יותר עד שהחבושים יהיו חמים,
שמים כל חצי חבוש עם מעט מנוזל הזיגוג שנשאר על צלחת הגשה. מעל  ולצד החבוש שמים גלידה משובחת.  יוצקים מסביב לחבוש והגלישה מהרוטב המצומצם ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
למהדרין,
אל סירופ הרוטב שקבלנו אפשר להבליע 100 ג"ר חמאה תוך טריפה על להבה נמוכה ואז הרוטב הופך לעשיר ביותר.

מומלצים:

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי + תודה

 

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת