66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת שוקולית

בס"ד

 

עוגה נהדרת וקלה להכנה.קיבלתי את המתכון שלה לפני שנים מחברתי ציפי ומאז הכנתי אותו כמה וכמה פעמים רק במרווח של זמן ארוך אחד מן השני. מה שמפליא שכל פעם מחדש כשאני מכינה את העוגה הזאת הילדים אומרים איזו עוגה טעימה ואף פעם לא הכנת לנו אותה, ואני מסתכלת עליהם ואומרת אתם בטוחים כי הכנתי כמה וכמה פעמים, משום מה הם כל פעם מתלהבים ממנה מחדש כאילו זאת הפעם הראשונה שהם טועמים אותה, זה רק יכול לרמוז לכם על טעמה הנפלא, מומלץ בחום.

המצרכים:

5 חלבונים

3/4 כוס סוכר

5 חלמונים

3/4 כוס קמח תופח (או רגיל עם כפית א.אפיה)

3/4 כוס שוקולית

1/2 כוס שמן (במקור 3/4)

3 כפות קקאו

לקרם:

1 שמנת מתוקה (לפרווה קצפת צמחית)

100 גרם שוקולד מריר

3 כפות ממרח שוקולד (שמתי שוקולד עלית )

 

אופן ההכנה:

- להכניס לקערה את החלמונים,קמח,שוקולית,קקאו ושמן ולערבב.

- להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ונוקשה.

- לאחד את שתי התערובות בתנועות עטיפה.

- לשמן תבנית מרובעת חד פעמית או עגולה ולשפוך את התערובת לתוכה.

- לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

 - להכניס את כל חומרי הקרם לסיר ולהביא לרתיחה. לבשל על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס.

- לשפוך את הקרם על העוגה כשהקרם והעוגה פושרים ולחתוך לריבועים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת