33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ניסיון לשחזור, אקשן! - פסטת פטריות כרישה של מירי

לפני פחות משנה, ביקרה אותי מירי חברתי.

ביקור ספונטני שנהנתי ואהבתי כל רגע ממנו.

מירי מבשלת מטעמים

בלילה שלפני שאלתי את מירי אם בא לה להצטרף אליי לשוק, כמובן שהיא השיבה בחיוב.

בוקר שישי אחד התארגנו ללכת לשוק, לקחנו את הזמן, כשהגענו לאיזור השוק ישבנו על קפוצ'ינו דלוקס  פיטפטנו וכמובן הזמן עבר והשוק נסגר.

לא נורא אמרתי, ממש פה בפינה יש חנות ירקות ופירות שלעתים אני קונה מהם

הלכנו לפינה, ומצאנו חנות שעדיין פתוחה, היינו שם אנחנו, המוכרים ועוד לקוחה או שתיים.

המוכרת הנמרצת עזרה לנו עם בחירת הירקות והפירות, כמובן שהגיע מצב שבו מירי רצתה סוג של ירק ולי לא היה מושג למה היא מתכוונת ובטח שלא ידעתי איך קוראים לירק הזה באיטלקית.

ואז הגיעה תורה של הכרישה. מירי אמרה "ליאת אני רוצה כרישה", אמרתי לה "מה זה? איך זה נראה?" ואז המוכרת החביבה נחלצה לעזרתי ומירי אמרה כרישה באנגלית והמוכרת הבינה והביאה לה כרישה. "כרישה?" שאלתי ועשיתי פרצוף נגעל. "מה זה בכלל?" מירי שאלה "אף פעם לא אכלת?" אמרתי לה "לא! איכסה זה נשמע לא טעים בכלל!". "תני לי לבשל לך עם זה משהו" היא ענתה. עניתי "טוב, לטעום אני מסכימה"

 

מירי השתלטה על המטבח והתחילה לחתוך ולקצוץ, להוסיף ולטעום... תוך זמן קצר ישבנו בשולחן האוכל במטבח שלי, ואני עם קולות של "אממ איזה טעים", מירי ענתה אמרתי לך או משהו בסגנון, ואני עניתי "אהממ טעים...".

 

עוד לא עברה לה שנה, אבל רק היום ניסיתי לשחזר את המנה. כנראה ששכחתי דבר אחד או שניים שמירי שמה במנה המעולה שלה, בכל מקרה יצא טעים! דרך אגב, מירי בכלל לא שמה אגוזים, לי היו אגוזים טריים שקולפו ונקצצו אז הוספתי עוד קצת למנה שניסיתי לשחזר.

 

*הרוטב למתכון מיועד לחצי קילו פסטה

רכיבים:

ארבע מאות גרם פטריות טריות, שטופות וחתוכות (חתכתי קודם כל את הרגל לעיגולים ואז את ראש לפרוסות)

שני ראשי כרישה (ניקיתי את הכרישה והשתמשתי בחלק הלבן שאותו פרסתי לטבעות)

שתי כפות שמן

מאתיים מ"ל מים

חבילת שמנת לבישול (שלי הייתה מאתיים מ"ל)

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספת אגוזים קצוצים – לא חובה.

 

אופן ההכנה:

במחבת רחבה וגבוהה שמים שתי כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה ואחרי שתי דקות מוסיפים את הפטריות, לאחר כמה דקות מוסיפים את המים, מלח ופלפל, לבשל עד שמתרכך, באותו זמן המים בסיר הפסטה כבר רותחים ונותנים לפסטה להתבשל. להוסיף לירקות שמנת לבישול ולערבב בעזרת כף עץ עד לקבלת רוטב עשיר. לסנן את הפסטה ולהוסיף לה את הרוטב. לפזר מעט אגוזים קצוצים מעל ולהגיש מיד!

 

לבריאות ובתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת