00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

זיתים כבושים תוצרת בית

זייתים

 

 

 

חזרתי מהמושב עם זיתים טריים מהכרם של אבא. מזמן לא כבשתי זיתים והחלטתי שזה הזמן ללכת על הכנתם במסלול הארוך .

עוד מעט תחל עונת המסיק והכנת השמן אז היכונו לשפע זיתים ושמנים טריים. ארומה נפלאה, מרירות קלה והרבה כייף בכל ארוחה או כריך... יוצאים למשימת הכבישה. 

               זיתים שבורים- מסלול מהיר

          1.     דופקים את הזיתים, שוטפים היטב ומכניסים לדלי עם מים נקיים.

2.     מחליפים מים כל יום במשך 3 ימים.

3.     שוטפים היטב

4.     מכניסים לצנצנת עם מי מלח –על כל 1 ק"ג זיתים 100 גר' מלח גס,

לערבב מראש את תמיסת המים והמלח, לא לחמם.

5.     להוסיף לימון חתוך, שום, פלפל חריף

6.     לשפוך למעלה – על התמיסה, קצת שמן

7.     לאטום עם פלסטיק ניצמד

8.     לסגור את המכסה 

9.     לנער את הצנצנת בימים הראשונים, פעם-פעמיים ביום.

10.  יהיה מוכן תוך 6 שבועות.

 

זיתים שלמים- מסלול ארוך

         

          1.     שוטפים היטב ומכניסים לדלי עם מים נקיים (לא דופקים)

2.     מחליפים מים כל יום במשך 7-8 ימים

3.     מסעיף זה הכול אותו דבר.

4.     יהיה מוכן לאחר כחצי שנה.

 קרדיט מיוחד לאחי הצעיר שהקפיד במתכון ומצליח לייצר סרט נע של צנצנות זיתים בכל שנה מחדש. תודה

בתאבון

 

 

אבל רגע... אל תפרדו ממני בטרם...

http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall
 
כי אשמח ואודה לכל תגובה בבלוג, לכל לחיצה על: אהבתי ועל: 

שלכם תפו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת