00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

דג פילה סלמון טרי חריף

דג סלמון! גולת הכותרת בסעדות שבת שלנו!

שש.... לא לגלות כמה קל להכין אותו...

 

 

בסיר טפלון, לא צריך אפילו להתחיל עם שמן. (בסיר אחר מזלפים טיפה שמן, שלא ישרפו הירקות)

מניחים בסיר פרוסות גסות של  2 עגבניות

מעל- רצועות גבמה מ2 גמבות.

בין לבין, 4-5 שיני שום.

מלמעלה נתחי פלפלון ירוק חריף

מדליקים את האש על להבה גבוהה, ונותנים לירקות קצת להתאדות, אפשר לבזוק מלח מעל הירקות בשלב זה.

בינתיים מוציאים מהדג את ריח האמוניה הטבעי שלו, בשטיפה מהירה של מיץ לימון, השהיה למס' דק' ואח"כ שטיפה של מים.

מניחים את פרוסות הדג על הירקות, מתבלים בכרכום, פפריקה, ומלח.

מלמעלה מפזרים עלי כוסברה.

מבשלים כ5 דק' על אש גבוהה, עד שהדג משנה את צבעו.

להעביר לעוד כמה דק' על אש נמוכה. אבל אם הדג מיועד לסעודת שבת/ חג , ויודעים שהוא עוד יהיה על הפלטה לפני הסעודה, כדאי לסיים את הבישול מיד בהתחלה, כדי לא להגיע לבישול יתר.

 

דג סלמון מוכן תוך כמה דק' על אש גבוהה,  כל דקה מיותרת מייבשת אותו.

שמתם לב שבכל התבשיל הזה אין אפילו טיפת שמן? כיון שהדג עצמו מפריש שומן.

בסוף הבישול מתקבל רוטב עסיסי וחריף. בנוסף לירקות הטעימים!

הדג טעים גם כשהוא קר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת