00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הכל מהכל

אתם חייבים לנסות את זה בבית

והפעם - עוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות!

נכון, מודה באשמה.. פעם אחרונה ששמתי פה מתכון הבטחתי (להשתדל) שלא יהיו עוד רשומות אוכל, כי אני לא רוצה שהבלוג שלי יהפוך לבלוג של אוכל. א-ב-ל (never say never), הפעם יש לי נסיבות מקלות: לקראת ראש השנה אני לא יכולה לעמוד בפיתוי ומאוד רוצה לשתף אתכם במתכון לעוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות!. ותאמינו לי - יש לי סיבות טובות לעשות את זה:

1. בשנה שעברה ניסיתי איזה שש פעמים לעשות עוגת דבש מכל מיני מתכונים, עד שמצאתי את המתכון האולטימטיבי (כל השאר לא הצליחו, אפילו לא היו קרובים למשהו אכיל). אז אתם מקבלים את המתכון הכי טוב שיש - ולא צריכים לעשות אפילו לא ניסיון אחד!

2. לפני כמה ימים קיבלתי מתכון לעוגת דבש שפורסם באיזה בלוג שאני רשומה עליו. המתכון היה מתכון של "שף" והמרכיבים שלו היו בין היתר כדלקמן: 50 גר' ביצה (ומה אם הביצה שבחרתי שוקלת 52 גר'?), 150 גר' שמן (מי שוקל שמן?) 75 גר' חלבון (וכדי להקל עלינו צויין שזה חלבון מ- 2.5 ביצים. איך אפשר לקחת חצי ביצה או חצי חלבון מחצי ביצה?). בקיצור - הבנתם את הרעיון - בואו נחזור למציאות, לא צריך להיות שף כדי להכין עוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות!.

3. כרגיל - העוגה קלה להכנה, הכל בקערה אחת, אחרי חמש דקות יש לכם עוגה מוכנה לאפייה, עוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות! ש"אין דברים כאלה", באמת!

אז יאללה לעבודה!

חומרים:
3 שקיקי תה, שמן (אני משתמשת בקנולה), סוכר לבן, תמצית וניל, דבש, 3 ביצים, קמח (תופח), אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, אגוזי מלך (אופציה משדרגת!)

אביזרים:
קערה אחת, תנור אחד, כמה כוסות (אני משתמשת בספלים של קפה). מיקסר, 2 או 3 תבניות אינגליש קייק (מנייר הכי טוב) משומנות במעט מרגרינה.

הכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות (ולא יותר!)
מכינים כוס תה מ- 3 שקיקי תה. התה צריך להיות ממש ממש ממש (ממש!) חזק. וכהה (בלי סוכר כמובן!). כדאי להכין את התה ממים פושרים, שמים בצד.

וכעת למלאכת הערבול בקערה:
מוסיפים לקערה: 3 ביצים - מערבבים במיקסר.
מוסיפים לקערה:  3/4 כוס סוכר, מערבבים במיקסר טוב טוב טוב,  לקבלת מרקם אוורירי.
מוסיפים לקערה: 1/4 כוס שמן, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס דבש (טיפ - מוסיפים את הדבש אחרי השמן - הוא לא נדבק לכוס) ואת כוס התה שהכנו. מערבבים במיקסר.
מוסיפים לקערה: 2+1/4 כוסות קמח תופח, 1+1/2 כפית אבקת אפיה, 1+1/2 כפית סודה לשתיה, 1 כפית קינמון. מערבבים הכל טוב טוב שוב - לקבלת עיסה אוורירית.

ככה נראית הבלילה (איזו מילה מצחיקה זו!) אחרי הערבוב, אתם יכולים לראות אפילו בועות אוויר קטנות:


את הבלילה (איזו מילה מצחיקה זו!) מעבירים לשתיים או שלוש תבניות  אינגליש קייק ששומנו במעט מרגרינה. טיפ: אם תמלאו כל תבנית 3/4 מהגובה שלה - יספיק לשתי תבניות; אם תמלא כל תבנית בחצי מהגובה שלה - יספיק לשלוש תבניות, הרווחנו עוד עוגה!

מפזרים למעלה אגוזי מלך (אפשר שלמים, אפשר מרוסקים). אני פשוט זורקת אותם למעלה, נותנת להם לשקוע או לצוף, לפי רצונם.

מעבירים לתנור ל- 45 דקות . שימו לב - במתכון היה כתוב לי שעה, הרגע הוצאתי מהתנור אחרי 45 דקות וזה בהחלט הספיק, אולי אפשר היה אפילו להוציא אחרי 40 דקות. אז תשימו שעון ופשוט תעקבו, אתם יודעים, הקיסם צריך לצאת יבש, אבל העוגה לא צריכה להתייבש.

מוציאים, מצננים ואוכלים עוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות!

עוגת דבש אווירירית קלילה וטעימה בחמש דקות!

~בתאבון, וכמובן - שנה טובה ומתוקה!~ 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מממאיה35 אלא אם צויין אחרת